Şanlıurfa'da sağlıkta kan kaybının sebepleri arasında şiddet de yer alıyor. 

Kentte özellikle eğitim ve sağlık camiasındakilerin sık sık tayin talebinde bulunulduğu ve aralarında branşında tek olan isimlerin de yer aldığı kişilerin kentten adeta kaçarak uzaklaştığı biliniyor. Yerel basının da gündeme getirdiği sorunun perde arkasında mobbing iddiaları, sosyal yaşam eksikliği, artan kira ücretleri, aile birliğinin korunması gibi sebepler yer alırken şiddetin de buna dahil olduğu gerçeği gün yüzüne çıktı. Aile Hekimi Dr. İbrahim Tarımak bugün yaptığı bir paylaşımda bir hasta yakınının Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi'ne (CİMER) yazdığı şikayet notundaki tedhide dikkat çekti.

Notta; geçtiğimiz günlerde Akçakale Devlet Hastanesi'nde annesi yoğun bakıma alınması gereken hasta yakını annesinin ambulans ile Şanlıurfa'ya sevk edilmesin talebinin olumsuz karşılanması üzerine "Burayı yakacağım. Altını üstüne getireceğim" yazdığı görüldü.


"KALİFİYE HEKİM BULMAK ÇOK ZOR OLACAK"

Dr. Tarımak duruma tepki göstererek "Sağlık çalışanlarını tehdit ettiği için hiçbir ceza almayacak. Eğer dayısının oğlu fetöcü olsaydı direkt tutuklanırdı. Doktor göçü böyle böyle artıyor. İşin içinde olmayanlar göç furyasını bilmez ama 10 sene sonra kalifiye hekim bulmak çok zor olacak. Özellere mahkum olacak halk. Bizim lügatımızda önlem almak diye bir şey yok. Biz günü kurtarırız. Yarını kimse düşünmez. Yarın geldiğinde de herkes ah vah eder. Güzel Anadolu’muzun toprağı geç kalmakla mayalanmış" dedi.

Bu paylaşım kentin sağlıkta göç gerçeğinin bir kez daha gözler önüne serilmesi ve bu gerçeğin perde arkasındaki şiddete karşı ilgili kurum ve sivil toplum kuruluşlarının harekee geçmesi gerektiğini gösterdi.

Editör: Haber Merkezi