Karabük Eğitim Araştırma Hastanesinde doktorluk yapan kişinin Safranbolu‘da oğlunun eczanesinin yanındaki aile hekimliğine de taşlı saldırı yaptığı öne sürüldü.

Hızını alamayan Hekimin, Karabük İl Sağlık Müdürlüğü binasına giderek hakkında soruşturma yürüten idarecilerede küfür ve hakaretler ettiği öne sürüldü.

Oğluna ait eczaneye hasta yönlendirilmiyor iddiası ile oğlunun eczanesinin yanında bulunan aile hekimliğine ve görevli doktorlara sokak ortasında saldırdığı öne sürülen hekimin sokaktaki taşlarla aile hekimliğine de saldırdığı, ardından hızını alamayarak İl Sağlık Müdürlüğünü bastığı iddia edildi.

Aile hekimliğine saldıran Dr.M. İl Sağlık Müdürlüğünün koridorlarında küfürler savurarak aradığı idarecileri bulamayınca da binadan güvenlik görevlilerinin zoru ile çıkarttığı belirtilirken, yine olay sonrası saldırıya uğrayan Aile Hekimliği, Doktor M. hakkında karakola giderek şikayetçi olduğu öğrenildi

Geçtiğimiz yıllarda görev yaptığı Safranbolu Devlet hastanesindeki poliklinik odasında oğluna ait eczaneden hastalara yazdığı ilaçları teslim ettiği ve muayene ettiği hastaları yine oğluna ait eczaneye zorla yönlendirdiği iddiaları ile soruşturma geçiren Dr. M. son olarak Karabük Eğitim Araştırma Hastanesine gönderilmişti.

Sakıncalı doktor konumunda olduğundan uzun süre poliklinik yapma yasağı bulunduğu belirtilen Dr. M.’nin poliklinik yapma yasağının da yeni kaldırıldığı hakkında yaşanan olayların da bu kadar da kalmadığı ifade ediliyor.

Yine geçtiğimiz aylarda Karabük İl Sağlık Müdürlüğünün periyodik olarak eczaneleri kontrol ve inceleme yaptığı sırada oğluna ait eczaneye gelen müdürlük görevlilerine saldırdığı, hakaretler ettiği iddiası ile hakkında hem idari hem adli soruşturma açıldığı da gündeme geldi..

Yaşanan tüm olumsuzlukların araştırılması sonrası Dr. M. için, ardından İl Sağlık Müdürlüğü binasını basmaktan, yetkililere hakaret etmek ve saldırı amaçlı bina içinde aramaktan, bir aile hekimine sokak ortasında saldırmaktan ve aile hekimliğini taşlamaktan hakkında idari ve adli soruşturma açılması bekleniliyor.

Editör: Haber Merkezi