“Büyükşen çifti cinayeti çözüldü mü?” , “Mehmet Ali Dayanır kimdir?” , “Büşra Büyükşen konuştu mu?”, “Metin ve Necla Büyükşen’i kim öldürdü?” soruları, son dönemde Türkiye’nin gündeminde.  

YANLIŞ ADRESE GİRMİŞLER İDDİASI

Soruşturma kapsamında, gece yarısı İl Jandarma Komutanlığındaki 25 şüpheli arasında bulunan Abdullah B. ve Esra T. Konya Adliyesine sevk edildi. Abdullah B. ve Esra T'nin azmettirici oldukları iddia edilirken, şüphelilerin azmettirdiği ve firari olduğu öne sürülen cinayet zanlılarının yanlış eve girerek Büyükşen çiftini öldürdüğü iddia edildi. Öte yandan, sabaha karşı şüphelilere yardım ettiği iddia edilen Zeki O. ve Mustafa O. da sabaha karşı adliyeye sevk edildi.

4 KİŞİ TUTUKLANDI

Şüpheliler Abdullah B., Esra T., Zeki O. ve Mustafa O. savcılıktaki ifadelerinin ardından tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi. Şüpheliler çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. Adliyeye sevk edilen 1 şüpheli adli kontrol kararı, jandarmadaki 20 şüpheli ise ifadelerinin ardından serbest bırakıldı. Öte yandan olayla ilgili kiralık katil olduğu iddia edilen 2 kişinin ise yakalanması için çalışmaların devam ettiği öğrenildi.

HABERİN GEÇMİŞİ

'KAZARA CİNAYET' İDDİASI

Soruşturma kapsamında; Büyükşen çiftinin komşusundan alacağı olan kişilerin, adresi karıştırıp, yanlışlıkla öldürebileceği ihtimali de göz önünde bulundurularak, bu iddia kapsamında 7 kişinin de gözaltına alınanlar arasında olduğu belirtildi. 

YENİ GÖRÜNTÜLERİ

Yapılan çok yönlü sorgulamanın ardından bugün 1 kişinin daha gözaltına alınmasıyla gözaltı sayısı 25'e yükselmişti. Bugün Büşra Büyükşen ve beraberindeki 2 kadın şüpheli, yeniden sağlık kontrolünden geçirildi. Şüpheliler, yeniden işlemlerinin sürdüğü İl Jandarma Komutanlığına götürüldü. 25'inci kişinin de ifadesi alındıktan sonra şüphelilerin adliyeye sevk edilmeleri bekleniyor. 

ATV'de Müge Anlı'nın programında büyük ses getiren Necla Büyükşen (54) ve Metin Büyükşen cinayetiyle ilgili flaş gelişme yaşandı. 

Müge Anlı'nın programında da günlerce konuşulan Büyükşen çifti cinayeti il ilgili yeni bir gelişme yaşandı. Konya'da Necla Büyükşen (54) ve Metin Büyükşen'in (55) 3 yıl önce evlerinde pompalı tüfekle öldürülmesiyle ilgili gözaltına alınan 24 şüphelinin jandarmadaki sorguları sürüyor. Şüphelilerin HTS (iletişim) kayıtları ile WhatsApp yazışmalarının dökümlerine ulaşılıp, sorgulamalar yapılırken, adreslerde ele geçirilen av tüfekleri ise incelemeye alındı. 

O İSİM TUTUKLANDI

Medya Radar'da yer alan bilgilere göre, sorgular devam ederken cinayetin şüphelilerinden olan Mehmet Ali’nin tutuklandığı ve giderken verdiği röportajda “Hata ettim” dediği iddia edildi. 

MAHKEMEYE ÇIKMASI BEKLENİYOR

Sezon finali yapan ve bu süreçte konunun takibini yapan Müge Anlı'nın ekibi, emniyette işlemleri araştırmak için olay yerine gitti. Programın Instagram hesabından yapılan paylaşımda ise Büyükşen çiftinin gelinleri Betül Büyükşen'in yasak aşk yaşadığı iddia edilen kuzeni Mehmet Ali Dayanır'ın kelepçelenerek götürüldüğü görüntüler yayınlandı. Sağlık kontrolüne götürülen Mehmet Ali Dayanır'ın mahkemeye çıkması beklenirken herhangi bir itirafın gelip gelmediği öğrenilemedi.

ÇİFTİN KIZLARI OLAY YERİNE GÖTÜRÜLDÜ

Soruşturma kapsamında gözaltına alınan Büyükşen çiftinin kızları Büşra Büyükşen, keşif ve yer gösterme için eve getirildi. A Haber'de yer alan bilgiye göre, Konya Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz ve İl Jandarma Komutanlığı yetkililerinin de yer aldığı keşifte, Büyükşen'e olay günü yaşananlar soruldu. Keşife, Büyükşen'in doktor olan ağabeyi Osman Büyükşen de katıldı.