İstanbul Esenler’de Nene Hatun Aile Sağlığı Merkezinde görev yapan bir doktor aynı ASM’deki meslektaşı A.K.’nin uzun zamandır kendisine ırkçı söylemlerde bulunduğunu ileri sürerek şikayetçi oldu.

Hastaların gözü önünde Kürtlere, Ermenilere ve LGBT’lilere hakaret ettiğini belirten A.K. Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı, CİMER ve İstanbul İl Sağlık Müdürlüğüne şikayet edilirken hakkında herhangi bir yaptırım uygulanmadığı ileri sürüldü.

KENDİSİNİ ŞİKAYET EDEN DOKTORA HAKARET ETTİ

A.K. kendisini şikayet eden doktora da, "Ermeni p..leri" şeklindeki sözlerle homofobik saldırılarda bulundu. Savcılığa yapılan şikayette delil olarak sunulan kamera kayıtlarında doktor A.K.'nin, aynı hastanede çalışan meslektaşına hastaların yanında, “Suriye’ye de giriyoruz. Bekleyin… Bunlar Ermeni, Kürt p*çleri… Ben her gün yüzüne anasına küfrediyorum, erkek değil bunlar… İbne, homoseksüel, gay bunlar…” şeklinde tehdit ve hakaretlerde bulunduğu görüldü. 

SAVUNMA: PKK'LILARA SÖYLEDİM

A.K. ise savcılıkta yaptığı savunmada, “Ben bunları PKK’lılara söyledim” dedi. A.K. hakkında İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü Disiplin Kurulu’na, CİMER’e ve Bakırköy Savcılığı’na yapılan şikayetlere ise bugüne kadar bir yanıt alınamadı.