“Paranızı kurtaracağız, bunun için birkaç işlem yapmanız lazım. Telefona gelen şifreyi bize söylemeniz gerekiyor” şeklinde açıklama üzerine şifre bilgilerini veren doktor büyük hayal kırıklığı yaşadı.

Hasta olan babasının tedavi masraflarını karşılayabilmek için evini satan ancak bu paranın masraflarını karşılamaması üzerine kripto para borsasına yatırım yapan doktor mutlu hayatının şokunu yaşadı.

CNN Türk'te yer alan habere göre Nurşen Mutlu,"Benim borsadaki mevcut paramın yüzde 15'i kadar coin verileceği yazıyordu. Oradaki linke tıkladım. Açılan sayfa benim borsadaki giriş sayfamdı. Oraya kullanıcı adımı ve parolayı yazdım. Kuşkulandım, çünkü link açıldı" dedi.

Nurşen Mutlu dakikalar sonra 0850'li bir numaradan arandı. Telefonunun ucundakiler kendilerini müşteri hizmetleri gibi tanıttı. Dolandırıcılar her şeyi ince ince hesaplamıştı. Tıpkı bir profesyonel müşteri gibi Mutlu'yu arayan kişiler sakin olun hesabınızı kurtaracağız diye çeşitli işlemler yaptırdı.

Nurşen Mutlu konuyla ilgili olarak, "Borsa destek maili altında gönderilen bi cüzdan vardı. Bunu kopyalayıp yapıştırmamı oradaki parayı cüzdana göndermemi istediler" dedi.

Mutlu tüm işlemleri yaptı müşteri hizmetlerini aradı gerçek ise o an ortaya çıktı. Mutluya, "Biz sizi aramadık, bizim tek kurumsal numaramız var. Bu bizim numaramız değil" dediler.

Doktor Nurşen Mutlu'nun tek isteği kaybettiği birikiminin bulunması.

Editör: Haber Merkezi