Şanlıurfa’nın Viranşehir ilçesinde meydana gelen olayda; özel bir tıp merkezinde hekimi darbeden hasta yakınları adli kontrol şartıyla tutuksuz yargılama kararı üzerine darbedilen doktor diplomasını yırtarak mesleği bıraktığını açıklamıştı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından yapılan paylaşım ile “tutuksuz yargılama kararına karşı Cumhuriyet Başsavcılığına ve Asliye Ceza Mahkemesine itiraz edilerek şüphelilerin tutuklanması talep edilmiştir” açıklamasını yaptık.

HABERİN GEÇMİŞİ

Şanlıurfa Viranşehir‘de özel bir sağlık kuruluşunun acil servisinde görevli hekime darp olayı kameralara yansırken hemşire ve diğer sağlık çalışanlarının engellemeye çalıştığı görüntülere yansıdı.

Uğradığı saldırı sonucu yaralanan doktor hastanede tedavi edildikten sonra taburcu olurken gözaltına alınan 3 zanlı ise mahkeme tarafından serbest bırakıldı.

DİPLOMASINI YIRTARAK MESLEĞİ BIRAKTI

Saldırganların mahkeme tarafından serbest bırakılmasını öğrenen darp mağduru doktor ise diplomasını yırtarak istifa ettiğini ve mesleği bıraktığını açıkladı.

Saldırganlar serbest bırakıldı

Hastanede tedavi altına alınan doktor ise darp raporu alıp zanlılardan şikayetçi olurken olay yerine giden polis ekipleri tarafından gözaltına alınan 3 zanlı, savcılıktaki ifadelerinin ardından tutuklanma talebiyle sevk edildikleri mahkeme tarafından serbest bırakıldı.

Saldırı anını anlatan Doktor Şeyhmus Baraş, 6 aydır tıp merkezinde pratisyen hekim olarak çalıştığını belirterek, “ Dün saat 10.00’da SGK tarafından sistemimizin kapatılmasını bahane gösterip hiç muayene etmediğim, daha önce hiç görmediğim, bana başvurmayan bir hasta tarafından darp girişiminde bulunuldu. Hasta ile karşılaştığımızdan andan itibaren basa saygısızca küfürler ve tehditler yağdırdı, üzerime saldırdı.

Sonra devamında ise hastanın kardeşleri ve ağabeyleri, 5-6 kişi olarak toplanıp beni hastanenin önünde ve iç kısmında sopa ve yumruklarla yere yatırarak darp ettiler. Bu olaydan sonra şahıslardan 3 tanesi gözaltına alındı. Kendilerinden şikayetçi oldum, durumun da takipçisiyim. Kaburgalarımda çatlaklar var. Nefes alıp verirken batma oluyor. Yüzümde şişlikler var. Sırtımda ve kolumda darp izleri var. Şahıslardan şikayetçiyim. Bu durumun yeni çıkan sağlıkta şiddet yasasının ne kadar işleyeceğini ben ve Şanlıurfa Tabip Odası olarak arkasında duracağız, izleyeceğiz” şeklinde konuştu.

Editör: Haber Merkezi