İki yıldır Çankaya'daki Angora Evleri'nde oturan Mehmet Keşkek ile eşi Nisa Keşkek'in komşuları ile başı dertte. Doktorun yan taraflarında oturan komşuları A.Ö. ruhsat almadan, peyzaj projesine ve mühendislik kurallarına uymadan 8 metre yüksekliğinde istinat duvarı yaptı. Yüksekliği ile tehlike yaratan duvarın eteklerinden Keşkekler'in bahçelerine sürekli kanalizasyon suyu sızmaya başladı. Ankara Şehir Hastanesi Genel Cerrahi Doçent Doktor Mehmet Keşkek ile eşi içinde bulundukları tehlikeyi komşularına anlattı. Ancak komşuları sorunu çözmek için herhangi bir şey yapmadı.

DOKTORUN ÇARESİZLİĞİ

SABAH Ankara karı-kocanın yaşadığı çileyi 21 Haziran'da "Doktorun Çaresizliği" başlığı ile manşetten duyurdu. 25 yıllık Doktor Mehmet Keşkek bunun üzerine 3 ay önce Ankara Büyükşehir Belediyesi Sağlık Müdürlüğü'ne dilekçe yazarak şikâyette bulundu. Görevliler şikâyeti dikkate alarak arızayı yerinde tespit etti. Görevliler 30 gün içinde komşularına suyu yaptırması müsaade verdi. Yaptırmayınca 1 Ekim'de Çankaya ASKİ Müdürlüğüne evin temiz su bağlantısının kesilmesi için yazı yazıldı. 2 Ekim saat 14.30'da ASKİ yetkilileri tarafından evin su bağlantısı kesildi. Aynı gün Çankaya ASKİ görevlileri evin temiz su bağlantısını tekrar sağladı. Bu arada Keşkekler duvar yüzünden komşuları ile mahkemelik oldu. Aradan 5 ay geçti. Kanalizasyon suyu sızmaya devam ediyor. Bu yetmiyormuş gibi komşuları bu kez Mehmet- Nisa Keşkek çiftini darp etti. Olay evin kamerasına anbean yansıdı. Karı-koca kendilerine saldırgan komşularından şikâyetçi oldu.

GÖĞÜS KAFESİME TEKME YEDİM

MEHMET Keşkek saldırıyı şöyle anlattı: "Pazar saat 11.00 sıralarında market alışverişine çıkmak üzere arabayla evimden hareket ettim. Karşıma çıktı. Tartışmak istediğini sezdim ve yolumu değiştirdim. Akşam 6 gibi ağabeyim bizde misafirdi. Onu yolcu ettim. Önce ağabeyimin arabasının önünü kesti. Ardından kaportasını yumrukladı. Belinde silah vardı. Ağabeyim önce durdu sonra panikle 3-4 metre gitmeye çalıştı. Şahıs hala arabayı yumruklamaya devam ediyordu. Şahıs ağabeyime saldırdı. Bu sırada eşinin de elinde 2 metre uzunluğunda bir sopayla koşarak geldiğin gördüm. Ben de olaya müdahil oldum. Yere düştüm göğüs kafesime tekme yedim. Eşim beni kurtarmaya çalışırken o şahıs eşimin kafasına yumrukla saldırdı. Omurgamda kırık tespit edildi. Onlardan şikâyetçi olduk"

SAÇLARIM ELLERİNDE KALDI

KOMŞULARINA hiç beklemedikleri bir anda saldırdığını anlatan Nisa Keşkek, "Planlı ve organize bir iş olduğunu düşünüyoruz. Elimizde buna dair kanıtlar var daha önceden de bizi döveceklerine dair tehdit etmişlerdi. Karakola gidip şikâyet etmiştik. Onlara uzaklaştırma cezası verilmişti ama durmadılar. Eşi 'Sürekli iz buraya layık değilsiniz. Sizi buradan yollayacağız' diye bağırıyordu. Her fırsatta bunu söylüyordu. Saçlarım ellerinde kaldı. Kafama yumruk yedim. Yetkililerden yardım bekliyoruz. Şikâyetçiyiz. Yaklaşık 2 yıldır aramızda çözüme kavuşturamadığımız bir husumet var" dedi.