Sosyal medyada bir yazı paylaşan Çocuk Kardiyoloğu Prof. Dr. Ender Ödemiş, sağlık çalışanlarının hastalar için neler yapabileceğini, fedakarlıklarının boyutunu gösteren paylaşımı sosyal medyada viral oldu.

Profesor Ödemiş, sağlık personeli ile ilgili yaygın olarak söylenen "kendisinin birinci derece yakını ilgisine ihtiyaç duyarken sağlık personeli kendisine ihtiyaç duyulan hastanın yanındadır" sözünü hatırlattıktan sonra tam beş gündür manzarası bu oğlan annesinin tedavi gördüğü odadan çektiği fotoğrafı paylaştı.

"Sevgili dostlar" diyerek başladığı yazısında Prof. Dr. Ender Ödemiş, annesinin yanına ancak beş gün sonunda gelebildiğini, annesine "neden gelemediğimi biliyor musun" diye sorduğunda ise "evet biliyorum ameliyatların var" cevabını aldığını belirterek "1,5 kg bir çocuğu bırakamazdım" dediğimde ise annesinin "iyi yapmışsın Allah razı olsun demesini" aktardı.

Ödemiş paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

Güçlükle konuşabiliyorken, yanında olabilecekken,  benim kendi yanında değil hastamla olmamı istedi.

Nasıl mı burada bıraktım peki nasıl dayandım? Burada anneme bakan, Annesi gibi davranan, doktorlar hemşireler, diğer sağlıkçıların var olduğunu biliyordum.

Hepsine minnettarım.  Şunu bilmenizi çok rica ediyorum, bir sağlık çalışanı görüyorsanız onun arkasında kocaman bir aile vardır.

Tüm derdinizi dertlenen, en sevdiklerini sizin için çoğu zaman feda eden bir anne, baba, eş, çocuk vardır. 

En çok da bir insan vardır, sevinen, üzülen, kırılan, ağlayan gülen birisi.

Makine değiliz, robot asla, sizi seviyoruz, işimizi seviyoruz, içimize ağlıyorsak gözyaşımız yok değil.

Editör: Haber Merkezi