Lapseki'den Dr.Hakan Çetin hastane başhekimi iken Çanakkale Devlet Hastanesi'nin İdari Mali Hizmetler Müdürü olan Alpaslan Özbayram. 15 Temmuz sonrasında dönemin genel sekreteri tarafından açığa alınmış, ayni gün içinde ise Bakanlık yeniden tarafından görevine geri atanmıştı.

Dönemin genel sekreteri tarafından OHAL Valiliği tarafından hakkında Fetö şikayeti olduğu iddiası üzerine tekrar açığa alınmıştı. Alpaslan Özbayram açıkta iken Karacabey'den bir müdürün ataması gerçekleşmişti. Hakkında açılan Fetö davası düşen Alpaslan Özbayram yeniden eski görevine geri dönmesinin ardından yerine atanan müdür ise Karacabey'e yollanmıştı.

Ataması Karacaören e çıkan müdürün İdari yargıda açtığı davada yürütmeyi durdurma kararı verildi. Ve bunun üzerine ise tekrar eski görevine geldi. Alpaslan Özbayram ise kadrosunun olduğu Lapseki Devlet Hastanesine döndüğü öğrenildi.

Öte yandan kent kulislerde sızan iddialara göre Haziran ayında söleşmesi dolacak olan müdürlerin durumları merak edilirken, Özbayram ın İl Sağlık Müdürlüğü Destek Hizmetleri Bölümüne Başkan olarak atanacağı siyasi kulislerde ileri sürülüyor

Kaynak: Çanakkale Demokrat