BAYAN KARAGÜLLE
NEDEN YOĞUN BAKIMDA?


10’dan fazla Dahiliye uzmanından birisi.  Peki ‘Başhekimin eşi ne iş yapar?’ Her Dahiliye uzmanının yaptığı gibi ‘hasta muayene eder, gerekli tetkikleri yaptırır teşhis ve tedavisinde rol’ alır. Öyle değil mi? Cevap veriyorum; ‘öyle değil.’ Çünkü ‘hastayla muhatap olmak onların derdini dinlemek, ter kokusunu çekmek, hakaretlerine maruz kalmak’ başhekimin eşi için uygun olur mu hiç? Olmaz elbette! Başhekimde eşini yoğun bakıma görevlendirmiş ve oradan yüksek döner sermaye payını alıyor ve evine gidip geliyor. Siz ‘eşinizi rahat ettirmek için mi’ başhekim oldunuz? Bunca sorun var hastanenizde onlara eğilseniz daha iyi olmaz mı? Bu adaletli bir davranış mı? Eğer buraya bir dahiliye uzmanı gerekliyse ‘tüm dahiliye uzmanlarını rotasyona tabi tutmanız’ daha isabetli bir karar değil mi? Sakın ‘kimse kabul etmiyor’ demeyin. Deneyin bakın görün nasıl oluyor. Hem siz Başhekimsiniz sizin emrinize karşı gelecek değiller ya!
 
MERKEZ GİTTİ UZMANI KALDI
Yunus Emre Devlet Hastanesi’ndeki kanser tedavi birimlerinin tamamı Şehir Hastanesine gitti. Başhekim Karagülle’nin hem hemşerisi hem de çocukluk arkadaşı olan Kanser Cerrahisi Uzmanı neden Şehir Hastanesi’ne gitmedi? Ameliyat sırasında bir hemşireye hakaretten dolayı ceza da alan bu Kanser Cerrahisi Uzmanı neden hala Yunus Emre Devlet Hastanesi’nde. Kanser hastaları tedavi olmak için Şehir Hastanesi’ne giderken, bu işin yetişmiş uzmanı neden oraya gönderilmiyor?
 
EKSTRA TORPİLLİLER
Hastanede görev yapan taşeron temizlik işçileri kadroya geçti. 350-400 temizlik işçisinden ekstra torpilli olanları ayırmışlar. Bu kişiler temizlik dışı işlerde çalıştırıyormuş. Bu adaletli bir tutum mu sayın Başhekim? Diğerlerine torpilli diyelim, bunlar ekstra torpilli. Peki sormak isterim ‘torpilliler bu ekstra torpillilerin ayrıcalığını gördükçe beklentiniz olan iktidar partisine oy’ atar mı? Siz adaletli davranmamakla bir-iki kişinin gönlünü alıyorsunuz belki ammaaa bunu gören onbinler sizin zihniyetinizden uzaklaşıyor. Bilmem farkında mısınız?
 
ONLARIN SESİ NEDEN ÇIKMIYOR?
Çalışanların yaşananlarla ilgili bir sorusu var. Diyorlar ki; “Başhekim bey devletin ve Sağlık Bakanlığının hak, hukukunu,  kanun ve yönetmelikleri uygulamaya  mı  geldi? Yoksa birilerinin isteklerini tatbik etmek için mi bu makamda oturuyor?"
İyi güzelde yazımda hep Başhekime yüklendik bir manada bizde adaletsizlik yaptık. Ya bu İlin İl Sağlık Müdürü ve bu personel dağılımını yapan ve düzenleyen personel ve destek başkanı yok mu? Onların sesi neden çıkmıyor? ‘Biz Ali Mumcu yüzünden iş yapamıyoruz’ modundaydınız. O da gitti. Meydan sizin işte bekliyoruz...

Kaynak son haber

Editör: Haber Merkezi