Geçtiğimiz hafta Cuma günü, ‘Ayrımcılık ve haksızlık son bulsun’ başlığı ile yayımlanan Okuyucu Mektubu Bilecik Kamuoyunda geniş yankı buldu. Aynı gün soruşturma açıldığı haberi kamuoyuna bomba gibi düşerken, Sağlık-Sen Şube Başkanı'nın gazetemize yaptığı açıklamada, “Konunun takipçisi olacağız, inşallah sorumlulara gereken yapılır” denildi.  

Hastane Müdürünün Kendi Yakınları Lehine Nöbet Adaletsizliğinde 8 Yeni İddia! haberi için tıklayınız

Sağlık-Sen Şube Başkanı'nın yapılan yazılı açıklamada, haksızlık, ayrımcılık ve mobbing iddialarının doğru olduğu belirtilirken, sağlık çalışanlarına destek mesajı verildi. Yetkili sendikanın konuya ilişkin basın açıklamasında, şu hususlara dikkat çekildi:

Nöbet adaletsizliği ve ayrımcılık İddialarıyla Gündeme Gelen Hastane Yönetimi Değişti! haberi için tıklayınız

“Geçtiğimiz hafta Sakarya Gazetesinde okuyucu mektubu olarak yayınlanan haberde Bilecik Devlet Hastanesindeki nöbet adaletsizliği, bazı personelin korunup kollandığı ve personele mobbing yapıldığı iddiaları doğrudur. Biz yetkili sendika olarak geçtiğimiz süreçte bu sıkıntıları yetkili makamlara ilettik. Sorunların çözüme kavuşturulmaması durumu bu hale getirmiştir. İl Sağlık Müdürlüğümüz ile bugün yaptığımız görüşmeler doğrultusunda konu ile ilgili soruşturma başlatılmış olup durumun takipçisi olacağız. İnşallah konunun sorumlulara gereken işlemler yapılır. Sağlık çalışanlarının haklarını koruyup kollamaya devam edeceğiz. Bu pandemi sürecinde sağlık çalışanlarına daha fazla önem ve özen gösterilmesi gerekirken bu durum bizi derinden üzmüştür. Konunun bir an önce çözüme kavuşturulması gerekmektedir. Pandemi süreci ve öncesinde özverili ve fedakarca çalışan sağlık çalışanlarına saygılarımızla.”

Kaynak: https://www.bilecikhaber.com.tr/sorusturma-baslatildi-334583h.htm