Bartın Devlet hastanesinde 2 milyon eski paraya göre 2 trilyonluk yolsuzluk yapıldığı iddiası gündeme bomba gibi düştü. Sayfalar dolusu raporun sadece bir sayfası basına sızdırıldı. Rüşvet, zimmet, İhaleye fesat karıştırmak, evrakta sahtecilik, kamuyu zarara uğratmak, sahte fatura gibi çeşitli iddialar nedeniyle soruşturma başlatıldığı ve Sağlık Bakanlığı Teftiş kurulu tarafından sayfalar dolusu rapor hazırlandığı öğrenildi.

Başhekim Abdullah Danışman döneminde Devlet hastanesinin iyi yönetilmediği, sağlık çalışanları başta olmak üzere hastaların mağdur edildiği, yapılan usulsüzlükler ve yemekhaneden yapılan et hırsızlığı gibi birçok konu defalarca gündem olmuş ve tek bir açıklama yapılmamıştı. Bir türlü bitmeyen inşaat işleri, doktorların odalarının sürekli yerlerinin değiştirilmesi gibi nedenlerle huzursuzluklar ayyuka çıkmış gelen doktorlar Bartın'ı bir bir adeta kaçarak terk etmişti.

Tüm bu gelişmeler yaşanırken her defasında başhekimi ziyaret ederek destek olanlar gözlerden kaçmadı. Danışman’ın istifa etmesinin ardından yolsuzlukların araştırılması için sağlık bakanlığından müfettiş çağırıldığı ve başhekim Danışman ile birlikte 6 kişi hakkında yolsuzluklarla ilgili üç yüz sayfaya yakın rapor hazırlandığı ileri sürüldü. Sadece sahte faturalarla ilgili olarak bir sayfası basına sızdırılan raporun geri kalan kısmında ne gibi yolsuzluklar olduğu merak konusu oldu.

Müfettişlerin iki defa soruşturma için Bartın’a geldiği öğrenilirken her iki soruşturmada haklarında yolsuzluk iddiası ile ilgili rapor hazırlanan Danışman hariç 5 şüphelinin halen görevde olması akıllara durgunluk verdi. Dosyada başhekim Danışman ile birlikte 6 kişinin yaptığı usulsüzlükler nedeniyle hastanede çalışan onlarca kişiye zimmet çıkarıldığı ileri sürüldü.

Teftiş kurulu tarafından hazırlanan raporların ardından Savcılığa suç duyurusunda bulunulduğu ve konunun yargıya intikal ettirildiği öğrenildi. Bundan sonraki gelişmeler ve yolsuzluğun boyutları merakla bekleniyor. 

Editör: Haber Merkezi