Çankırı Devlet Hastanesinde korona hastalarına dün (22 Eylül Salı) 3 saate yakındır oksijen verilemediği iddia edildi.

Edinilen bilgiye göre ; Çankırı Devlet Hastanesinde yataklı servisler, yoğun bakım üniteleri, acil servis başta olmak üzere nefes almakta güçlük çeken hastaların ihtiyacını karşılayan merkezi oksijen sisteminden dün (22 Eylül Salı) saat 10 sularından itibaren sağlıklı gaz akışı sağlanamadı.

Skandalları, yolsuzlukları, sendikal vesayetçilerin sağlık çalışanlarına yönelik mobink ve zulümleri ile gündemden düşmeyen Çankırı Devlet Hastanesinde yeni bir sağlık skandalı daha yaşandı.  Sıcak saatlerde iş bilmez beceriksiz yöneticilerin tedarik zincirini sağlıklı kuramaması sonucunda yoğun bakım ve servislerde tedavi gören hastalar ölüm riskiyle karşı karşıya geldiği belirtiliyor.

Sistemden oksijen gelmediğini fark eden ve nefes almakta zorluk yaşayan hastalar tepki göstermeye başladı. Yaklaşık 3 saate yakındır sistemden hastalara yeterli oksijen verilemezken Ankara’dan oksijen tankerinin hastaneye gelerek merkezi depoyu doldurması bekleniyor.  Oksijen deposunun ihtiyacı karşılayacak büyüklükte olmadığı, çok çabuk bittiği edinilen bilgiler arasında yer alıyor.

Öte yandan Çankırı Devlet Hastanesine dün (22 Eylül Salı) saat 14.01 itibarı ile Ankara'dan beklenen oksijen tankeri geldi. Şu anda servislere yeterli düzeyde  gaz verilmeye başlandı. dün (22 Eylül Salı) Sabah 10.00 ile 14.00 saatleri arasında 4 saat hastalara yeterli oksijen verilemedi.

Çankırı Valisi Abdullah Ayaz haberimizin ardından twitter hesabından yaptığı açıklama ile haberimizi yalanladı. Haberimizin arkasında olduğumuu belirtiyor konuyu kamuoyunun takdirlerine bırakıyoruz 

Hastanede yaşanan sıcak saatlerde Vaşak Gaz Firmasına ait Gaz tankeri, saat 14:00'da hastane oksijen deposuna gaz dolumuna başladı. Firmanın gaz takviyesi yaptığı anların görüntüleri haber merkezimize ulaştı. Yaklaşık 1 saat 15 dakika da depolaya dolum gerçekleştiren tanker daha sonra hastaneden ayrıldı. Haber merkezimizin iddiaları bir kez daha bu video ile kanıtlanmış oldu. 

Kaynak: Çankırı Postası