Ameliyat öncesinde testlerin zorunlu hale getirildiği hastane de hastalara doktorları, hasta refakatçilerine ise hemşirelerin test yapacağı kurul kararı ile onaylandı. Kurul kararında testin yapılacağı karar alınırken, testin ne şekilde hangi şartlarda yapılacağı netleşmedi. Doktorların gerekli şartlar oluşturulmadan test almaları ise olası bir ihtimalinde doğmasına neden oluyor.

GEREKLİ EKİPMAN OLMADAN PCR İSTENİYOR

Öte yandan İddialara göre, yönetimin doktorlardan test almaları kendi polikliniklerinden isteniyor.  Alt yapı olmadan, koruyucu ekipman olmadan, kabin olmadan bu testin Uzm. Doktorlardan istenmesi  pandemi sürecinde en ön safta duran sağlık çalışanlarını da tehlikeye atmış oluyor.

KAÇ DOKTOR DAHA HAYATINI KAYBEDECEK

Türkiye’de pandemi ilan edileli neredeyse 1 yıl olacak ve bu zaman zarfında koronavirüs nedeni ile ölen sağlık çalışanlarının sayısı hafife alınmayacak şekilde ve gittikçe de çoğalıyor. Hastane yönetiminin gerekli şartlar oluşturulmadan Uzm. hekimlerinden PCR istemesi ise olacak tüm felaketlerin ise habercisi niteliğinde.

UZMAN HEKİMLER PRATİSYEN DEĞİLDİR

Uzman hekimler Kovid polikliniğinde görevlerini yapıyorken, bu süreçte acil de görev yapan hekimlerinin sayıları yetersiz kalmış uzman hekimler acil serviste görevlendirilme yapılmıştı, acil servis hekimlerinin sayılarının artmasına rağmen hala görevlendirilmelerinin devam etmesi hastaları mağdur etmektedir.

Kaynak: Bafra 55