Sağlık Sen Aydın Şube Başkan Yardımcısı Erdem Özcan sadece Aydın Devlet Hastanesi Acil Servisinde 4 hemşire, 2 röntgen teknisyeni, 3 personel, enjeksiyon hemşiresi ve güvenlik görevlilerinin aktif Covit-19 hastası olduğunu, yanlış uygulamalar nedeniyle her geçen gün daha çok sayıda personelin koronavirüse yakalandığını iddia etti.

YANLIŞ UYGULAMALARA DİKKAT ÇEKTİ

Özcan, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada hastanelerdeki tedbirlerin yetersizliği ve Covid-19’a sebep olacak yanlış uygulamalar nedeniyle hem sağlık çalışanlarının hem de diğer hastaların koronavirüs tehlikesiyle karşı karşıya kaldıklarını iddia etti. Özcan poliklinik hizmetinin 24:00’te sonlanması nedeniyle Covid-19 hastalarının Acil Servis’e alındığını, Covid'li hastaya bakan hemşirelerin diğer hastalara da baktığını öne sürdü. Acil Servis’in ortasına izolasyon odası kurulduğunu dile getiren Özcan, semptom gösteren personelin test sonucu belli olana kadar çalıştırılmaya devam edildiğini, tüm bu yanlış uygulamalar nedeniyle hastane personeli ve hastalar arasında koronavirüs vakalarının arttığını belirterek yanlış uygulamalara isyan etti.


* Erdem Özcan - Sağlık Sen Aydın Şube Başkan Yardımcısı

“YETKİLİLERE BİLDİRDİK”

Erdem Özcan söz konusu sorunları 20 Ağustos’ta Kamu Hastaneleri Başkan vekili Op. Dr. Reha Arsan'a sözlü olarak, 17 Eylül’de tarihinde Aydın Devlet Hastanesi Başhekimliği'ne yazılı olarak, 6 Kasım’da ise İl Sağlık Müdürü Dr. Osman Açıkgöz'e bire bir sözlü olarak ifade edilmesine rağmen sonuç alınamadığını savundu. Sağlık Sen’in 3 bin 300 üyesi adına sorunları dile getirmeye devam edeceğini belirten Ercan Özcan açıklamasını, “Bu sorunlar giderilmezse sadece haritalar kırmızı olmayacak, sorumlular yüz kızartıcı suç işlemiş olacaklar” ifadeleriyle sonlandırdı.