Sivas Devlet Hastanesi Doktorları Mahkemeye Gidiyor! “Hakkımızı Verin”

Geçtiğimiz gün yayınladığımız “Sivas Devlet Hastanesi’nden Ne Doktorlar Memnun Ne de Hastalar” başlıklı haber sonrası Sivas İl Sağlık Müdürlüğü, Sivas Numune Hastanesi ve Sivas Devlet Hastanesi Başhekim, idareci ve doktorlarını toplantıya çağırdı.

Dün gerçekleştirilen toplantıda hastanelerin başhekimleri, hastane yöneticileri, tabipler odası temsilcisi ve doktorlara ne istedikleri soruldu.

Yukarıdaki sağlık müdürlüğü imzası ile hastanelere ulaştırılan yazıdaki haklarını talep eden Sivas Devlet hastanesi doktorlarına İl Sağlık Müdürlüğü’nden kendi gönderdiği resmi yazıya rağmen “hakkınız değil, daha çok çalışın kaynak üretin ve döneri böylece hak edin” şeklinde cevap verildi.
Toplantıda sesler yükseldi, doktorlar haklarını talep ederken Sağlık Müdürlüğü yetkililerinin bazı doktorları salondan çıkardığı öğrenildi.

Resmi yazıda ve kanunda “Hizmete yeni açılan sağlık tesislerinde çalışan personele, sağlık tesisinin hizmete açıldığı tarihten itibaren 6 ek ödeme dönemi boyunca sağlık tesisi puan ortalamasından ek ödeme yapılır” denmesine rağmen İl Sağlık müdürlüğü bu ödemeyi SDH doktorlarına sadece ilk ay yaptı.

Doktorlarda haklı olarak diğer aylar için ödeme talep ederken bu konuda sağlık müdürlüğünün bu ödemeyi yapmaması akıllarda soru işareti oluşturdu.

Normal şartlar altında Sivas Numune Hastanesi’nin yeni kurulduğu için Sivas Devlet Hastanesini desteklemesi de gerekirken İl Sağlık Müdürlüğü’nün döner sermayeyi paylaştırmasının daha makul bir durum olacağı ifade ediliyor.

Sağlık müdürlüğünün bu durum yerine SDH doktorlarına “çalışın kaynak üretin döneri o şekilde elde edin” demesi ise yok artık dedirtti.

SDH doktorları ise hastanede şuan kaynak üretebilecek makina teçhizatın olmadığını belirtirken, doktorlar bu hastane de ameliyatları da bu nedenle gerçekleştiremiyor.

Yaklaşık 15 doktorun haklarını elde etmek için mahkemeye gidecekleri de öğrenilirken, İl Sağlık Müdürlüğü’nün üst pozisyonda iki hastaneyi ve hastane çalışanlarını dengelemesi bekleniyor.

Doktorlar ise bu şekilde muamele devam ettiği taktirde Sivas’ta zorunlu hizmetler dahil olmak üzere doktor kalmayacağını ve doktorların Sivas’ı terk edeceklerini ifade ediyor.

TABİPLER ODASI BU KONUDA NE YAPIYOR?

Gerçekleşen toplantıda tabipler odası temsilcisinin de olduğu bilinirken oda olarak kendi mensubu olan doktorların yaşadıkları bu vb. sorunlara karşı ve talep ettikleri ödemeler hakkında ne yaptığı ve nasıl bir tavır takındığı ise merak ediliyor.