Aksaray'da, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında denetim gerçekleştiren İl Sağlık Müdürlüğü ekibini darbettiği gerekçesiyle gözaltına alınan eczane çalışanı ve eczane sahibi serbest bırakıldı.

Sağlık kontrolünün ardından adliyeye sevk edilen Yılmaz K. ve İsmail Vefa K, çıkarıldıkları nöbetçi sulh ceza hakimliğince adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

HABERİN GEÇMİŞİ!

Aksaray İl Sağlık Müdürlüğünde görevli Can Cansızlar, mesafe ve hijyen kontrol denetimi yapan ekibine "Müdürünüz gelsin" diyerek kapıdan kovulması üzerine geldiği eczane'de kalfa tarafından kafa atılarak saldırıya uğradığı öğrenildi. Olayın ardından 112 Birim Sorumlusu hastanedeki tedavisinin ardından şikayetçi oldu. Aksaray Valisi olay üzerine açıklama yaparak İl Sağlık Müdürlüğü ekibinden bir sağlık çalışanının darbedilmesinin kendilerini derinden üzdüğünü ve bu eylemi kesinlikle kabul etmediklerini söyledi.

Vali Aydoğdu ve beraberindekiler kent merkezindeki kafe ve restoranlarda, maske, mesafe ve temizlik kurallarını denetledi.

Denetimlerin bitiminde gazetecilere açıklamada bulunan Aydoğdu, "Aksaray'da maske kullanımı konusunda çok ciddi bir duyarlılık var. Bu vesileyle tüm hemşehrilerime teşekkür ediyorum. Bu süreçte dikkat etmemiz gereken nokta kış ayı geliyor, insanlar kafelerde ve restoranlarda toplanıyor. Bu durum virüsün bulaş hızını artırabilir. Maske, mesafe ve hijyen kuralına dikkat ettiğimiz sürece bu hastalıktan çok daha hızlı bir şekilde kurtulmuş olacağız." diye konuştu.

- Sağlık çalışanının darbedilmesi

Aydoğdu, Kovid-19 tedbirleri kapsamında denetim gerçekleştiren İl Sağlık Müdürlüğü ekibinde yer alan sağlık çalışanının darbedilmesine değinerek, bu olayın kendisini çok üzdüğünü dile getirdi.

Saldırının Aksaray'a yakışmadığını anlatan Aydoğdu, şunları kaydetti:

"Bu münferit olay bizleri derinden üzdü. Sağlık çalışanına yapılan bu eylemi hiçbir şekilde kabul etmiyoruz. Zaten güvenlik güçlerimiz gerekli işlemi yaptı. Şu anda süreç cumhuriyet savcılığımız nezdinde ilerliyor. Her şey hukuk çerçevesinde. Kimsenin endişesi olmasın. Halkımızın maske ve virüs konusunda hassas olduğunu biliyoruz. Arkadaşlarımızda devletin kendilerine verdiği görevi yerine getiriyorlar. Bizim yapmamız gereken birbirimize yardımcı olmak. Bizler birbirimizi anladığımız müddetçe bu tür münferit olayların olmayacağına inanıyorum. Süreci takip ediyoruz."

Aksaray'da, bugün Kovid-19 tedbirleri kapsamında denetim gerçekleştiren İl Sağlık Müdürlüğü ekibinde yer alan ekip sorumlusunu darbettiği ileri sürülen eczane çalışanı gözaltına alınmıştı.

OLAYIN GEÇMİŞİ!

Olay, saat 11.30 sıralarında Eski Sanayi Caddesi'nde bulunan bir eczanede meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Aksaray Valiliği tarafından oluşturulan sağlık ekibi kentte korona virüs tedbirlerine yönelik maske, mesafe ve hijyen denetimine çıktı. Uygulamalarda esnaf ve vatandaşları kontrol eden ekipler cadde üzerinde bulunan bir eczaneye girerek kontrol etmek istedi. Burada eczane sahibi denetim yapan ekibi içeri almayarak kapıdan kovdu.



Sağlık ekiplerine, "Kapının önünde kalabalık etmeyin, yürüyün bakayım. Kalabalık etmeyin kapının önünde. Kapının önünden git. Neyin olursa olsun, müdürün gelsin, hadi git" demesi üzerine sağlık görevlileri durumu 112 Acil Yardım Şube Müdürü Can Cansızlar'a iletti. Bölgede başka bir denetimde olan 112 Birim Sorumlusu Can Cansızlar hemen olay yerine gelerek eczane yetkililerine denetimi açıklamaya çalıştı.

Bu sırada eczanede kalfa olarak çalışan Yılmaz K. (56) 112 Acil Yardım Sorumlusuna kafa atarak yaraladı. Kafasından aldığı darbeyle eczane önündeki kaldırıma yığılan 112 Sorumlusu olay yerine gelen 112 Acil Yardım ekiplerince Aksaray Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Servisine kaldırıldı. İhbar üzerine olay yerine gelen polis ekipleri eczacı kalfasını gözaltına aldı. Hastanede tedavisi yapılan 112 sorumlusu Can Cansızlar polis merkezine giderek şikayetçi oldu. Eczane sahibinin sağlıkçıları kovması orada bulunan vatandaşlar tarafından cep telefonu ile kaydedilirken, eczacının eczacıları kovması ve sarf ettiği sözler cep telefonu kamerasına yansıdı.