Başhekim Güneş’in göreve geldiği dönemde tam teşekküllü ve 50 çocuğa hizmet veren hastane kreşi, kurumdaki beceriksizlik yüzünden ve kreşe bakacak personel bulunamamasından dolayı kapatıldığı ileri sürüldü. Darıca Farabi EAH’de çalışan personelin çocuklarını kreşten almak zorunda bırakıldıkları, yapılan birçok şikayetin ise kulak ardı edilerek sağlık çalışanlarının mağdur edildiği ileri sürüldü.

Başhekim Mustafa Güneş’in günlerce yerel ve ulusal basında, hatta mecliste gündeme gelerek konuşulmasına rağmen hala görevi başında tutulması tartışma konusu olmaya devam ediliyor. Başhekimin kurumundaki çalışma arkadaşlarını hain ilan ettiği de basına yansımıştı.

Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürünün 180 personele sarı zarf göndererek çalışanlara mobing uyguladığı daha önce basına yansımıştı. Kreş sorunuyla beraber neden 3-4 idareci yüzünden 1500 çalışanın mağdur edildiği merak ediliyor.

Zehirlenmenin Üstü Neden Kapatıldı?

Darıca Farabi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde mayıs ayında 200 çalışan zehirlenmiş, 80 kişi serum takılarak yatarak tedavi gördüğü iddia edilmişti. Başhekimin dahi zehirlenme sonucu odasında kendisine serum taktırdığı ileri sürülmüştü.

ÇALIŞANLARIN HAYKIRIŞINA KULAK VERİN!

Biz zaten çok zor şartlar altında, canımızı dişimize takarak çalışıyoruz. Zor çalışma şartlarımızda mobbing, kendi aralarındaki kavgaları ve liyakatsiz yöneticiler ile uğraşıyoruz. Bizler bunları bürokrasiye ve yetkililere şikâyet edince de işimizden edilmekle tehdit ediliyoruz. Başhekim ve yönetimi hepimizin üzerinde psikolojik baskı kurmuş durumda. ‘Şu siyasetçi, bu siyasetçi bizim elimizde, bize kimse bir şey yapamaz’ diyerek hastane yönetiyorlar. Ne yapmamız gerektiğini biz de bilmiyoruz, denilmektedir.

Bu ve bunun gibi birçok belirgin sorunlara çözüm için hiçbir adım atılmadığı dile getirilirken, bu sorunları kim çözecek, muhatap kim sorusu ortada duruyor, artık sağlık çalışanlarının haykırışlarına kulan verin!