AKP MKYK Üyesi ve Kocaeli Milletvekili Emine Macit Zeybek, akademik kadroyla Kocaeli’ye hizmet verecek üçüncü hastaneyi açıkladı. Zeybek, Darıca Farabi Hastanesi’nin İstanbul Sağlık Bilimleri Fakültesi’ne bağlanarak üniversite hastanesi olduğunu duyurdu

Darıca Farabi Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Sağlık Bakanlığı kararıyla İstanbul Sağlık Bilimleri Fakültesine bağlandı. AKP MKYK Üyesi ve Kocaeli Milletvekili Emine Zeybek, akademik kadroyla hizmet verecek 3. hastaneyi ilimize kazandırdıklarını belirterek, “Sağlık Bakanımıza, İl Sağlık Müdürümüze ve Darıca Farabi Hastanesi Başhekimimize katkılarından dolayı teşekkür ediyoruz” dedi. 

BÖLGENİN EN GÜÇLÜ HASTANESİ

Darıca Farabi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Sağlık Merkezi olarak açılmış ve 1984 yılında onarılarak Gebze Devlet Hastanesi’ne dönüşmüştü. Mevcut binanın temeli ise 1993 yılında atılırken, 2007 yılında hizmete açılmıştı. Sağlık Bakanlığı Tedavi Hizmetleri Genel Müdürlüğünün 22 Ekim 2008 tarihli yazısı ile adı Darıca Farabi Devlet Hastanesi oldu. Kocaeli Darıca Farabi Devlet Hastanesi’ne 2018 yılında Sağlık Bakanlığı onayıyla eğitim yetkisi verilerek Eğitim ve Araştırma Hastanesi olarak faaliyet göstermeye başladı. Bölgenin en büyük ve güçlü hastanelerinden biri olan Darıca Farabi, 9 kat 16 bloktan oluşuyor. Toplam 10 bin metrekare kurulum alanı üzerinde 51 bin metrekaresi kapalı olmak üzere 96 bin m2 alana sahip. Ayrıca 825 araç kapasiteli 13 bin metrekare otopark alanı bulunuyor. İçinde 50 çocuk kapasiteli kreşi, 270 kişi kapasiteli ve donanımlı konferans salonu mevcut. Hastanede halen 117’si uzman 143 hekim ve 353 hemşire olmak üzere toplam bin 289 personel görev yapıyor. Darıca Farabi 104 poliklinik, 57 adet yoğun bakım yatağı, 8 adet ameliyathane salonu, 400 yatak ile hizmet veriyor. Odaların yüzde 90’ı nitelikli yatak kategorisinde. 

ZEYBEK AÇIKLADI

Darıca Farabi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde geçen yıl 522 bin 53’ü acil olmak üzere toplam 1 milyon 571 bin 473 hasta muayene oldu. Sağlık Bakanlığı Kamu Hastaneleri Genel Müdürlüğünün 23 Temmuz tarihli yazısı ile Darıca Farabi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin İstanbul Sağlık Bilimleri Fakültesi’ne bağlandığını açıklayan AKP MKYK Üyesi ve Kocaeli Milletvekili Emine Zeybek, özellikle Pandemi sürecinde sağlık çalışanlarının adeta tarih yazdığını belirterek, “Darıca Farabi Eğitim ve Araştırma Hastanemiz de bu anlamda önemli görevler yaptı. Bu protokolle en kısa süreçte eğitim klinikleri planlanıp, akademik kadro oluşturularak bölgemizde daha özellikli hizmetler vermek üzere 2. adım da tamamlanmış bulunmaktadır. Kocaeli Üniversitesi ve Derince EAH dahil olmak üzere 3. basamak hastanelerine bir hastanemizi daha kazandırmış bulunmaktayız. İlimize hayırlı olsun. Sağlık Bakanımız Dr. Fahrettin Koca, Sağlık İl Müdürü Op. Dr. Şenol Ergüney ile Darıca Farabi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Mustafa Güneş’e teşekkür ediyoruz” dedi.

Editör: Haber Merkezi