Biliyorsunuz, pandemi döneminde sağlık çalışanları tüm illerde olduğu gibi Bursa'da da ücretsiz toplu ulaşım hakkından yararlandılar.

Ancak normalleşme sürecine geçildikten sonra bazı illerde sağlıkçılara tanınan ücretsiz toplu ulaşım uygulaması kaldırıldı.

***

Geçtiğimiz ay sağlıkçıların ücretsiz toplu ulaşım hakkının devam etmesi için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla Resmi Gazetede karar yayımlandı. Söz konusu karar 1 Ekim 2021 tarihinden geçerli olmak üzere yürürlüğe girdi ve 31 Aralık 2021'e kadar toplu taşıma hizmetlerinden sağlık çalışanlarına ücretsiz yararlanma hakkı tanındı.

***

Bazı sendikalar, dernekler ve sağlık emekçileri ilimizde de ücretsiz ulaşım hakkından faydalanmak için hem Büyükşehir Belediyesi'ne, hem de bağlı birimlerine hem sözlü, hem de yazılı olmak üzere girişimde bulundular.

Sağlık emekçileri, şimdiye kadar olumlu bir yanıt alamamaktan yakınıyorlar...

Görüştüğümüz BURULAŞ yetkilileri ise, bu kararın belediye meclisince alınması gerektiğini söylüyor.

Bu talep meclis gündemine taşınır mı, taşınmaz mı, gündeme getirilirse nasıl bir sonuç çıkar bilemeyiz...

Elbet dileğimiz sağlık emekçilerinin bazı meslek gruplarının faydalandığı ücretsiz toplu taşıma hakkını almalarıdır...

***

Bu haktan en kısa zamanda faydalanmak isteyen sağlık emekçileri hem siyasilere, hem bürokratlara sitem ediyor...

Evet, şimdi sağlık emekçilerinin sitemlerine yer verelim...

Diyorlar ki:

"Pandemi döneminde canlarımızı, evlatlarımızı, ailemizi ikinci plana atarak ön cephede savaştık. Bununla da onur duyuyoruz. Birçok insan annesini, babasını hastanelere bırakıp gittiler hepsinin tedavisini severek yaptık, görevimiz olmadığı halde bakımlarını bile yaptık. Sağlıklarına kavuşturduk. Büyük riskler göze alarak. Hastalandık, öldük! Birçok siyasiye, üst düzey bürokrata da aynı hizmeti verdik... Görevimiz elbet biliyoruz zevkle de görevimizi sürdürdük, sürdürmeye de devam edeceğiz. Kimsenin şüphesi olmasın... Ancak bizlerin bu kadar özverili ve fedakarca çalışmalarına karşın ücretsiz toplu taşıma araçlarından faydalanmamıza neden bu kadar karşı çıkılıyor. Anlamıyoruz! Kaldı ki bu uygulama başka illerde devam ediyor hala... Bizim ilimizde de uygulanacağına inanmak istiyoruz ve bekliyoruz... Çalıştıkları kuruma gitmek için günde 3 araç değiştiren sağlıkçılar var. Bir de dönüşü var bunun. Günde 6 kez otobüse biniyoruz. Maliyetini düşünün ve ona göre karar verin..."

***

Ha bu arada ilimizde kamu ve özel sağlık kurumlarında görev yapan 20 binin üzerinde sağlık personeli bulunuyor...

Alınacak karar merakla bekliyor...

Bizden duyurması!

Lale Akasoy / Yeni Dönem