TÜSEB Sağlık Enstitüleri Başkanlığı tarafından Kurum içi personel eğitim programı TÜSEB’in kendi toplantı salonlarının olmasına rağmen Antalya’da 5 yıldızlı otelde düzenlenmesi tepki topladı. CALIMERA SERRA PALACE otel’de 147 personelinin katılımının zorunlu tutularak yapılan program da katılımcılara Kişisel Gelişim Motivasyon, Protokol Kuralları, Resmi Yazışma Kuralları gibi eğitimlerin verildiği öğrenildi.

Ancak bu eğitimler için TÜSEB’in sadece Aziz Sancar Eğitim Merkezinde 3 farklı eğitim salonu varken, Koşuyolu yerleşkesinde ayrı eğitim salonu varken neden Antalya’da 5 yıldızlı otelde üstelik Cumhurbaşkanlığı ve Sağlık Bakanlığının ayrı ayrı tasarruf Genelgeleri varken personelin katılımını zorunlu tutarak eğitim düzenlediği kamuoyunun merak konusu oldu.

Bu ve daha birçok konuda yıllardır devam eden israf anlayışına karşı yükselen tepkiler sebebi ile yakın bir zaman önce Cumhurbaşkanlığı tarafından kamu kurum ve kuruluşlarının harcamalarında tasarruf sağlanması ve kamu kaynaklarının etkili, ekonomik ve verimli kullanımına ilişkin “tasarruf tedbirleri” genelgesi yayımladı. Genelgeye rağmen Cumhurbaşkanlığının atadığı bürokratlarının böyle bir harcamaya gitmesi tepki topladı. Kamu kaynaklarının maksadına uygun azami tasarruf prensiplerine riayet edilerek kullanılması, her kamu kurumu ve görevlisi için bir görev ve aynı zamanda bir mecburiyettir.

TÜSEB'İN KENDİ EĞİTİM SALONLARI VAR AMA...

Diğer taraftan TÜSEB’in Aziz Sancar Merkezinin tanıtım videosunda kendi toplantı salonlarında verilen eğitimlerin görüntülerini paylaşarak sosyal medya hesaplarından paylaşması da manidar bulundu. Madem toplantı salonlarınız ve eğitimleriniz ile PR çalışması yapabiliyorsunuz, Antalya’da tasarruf Genelgelerine rağmen kişisel gelişim toplantısı düzenlemeniz çelişmiyor mu?

Kendi toplantı salonlarınızda reji bölümüne kadar donanımsal özellikler olmasına rağmen 147 personel ile 4 günlük eğitimin 5 yıldızlı otelde düzenlemeniz hangi devlet politikası ile bağdaşmaktadır?

Cumhurbaşkanlığı geçen haziran ayında kamuda tasarruf tedbirleri genelgesi yayımlamıştı. Genelgeye göre “Uluslararası toplantılar ve milli bayramlar hariç açılış, konferans, seminer, yıl dönümü ve benzeri kutlama ve organizasyonlara ilişkin faaliyetler nedeniyle gezi, kokteyl, yemek ve benzeri davetler düzenlenmeyecek, hediye verilmeyecek ve diğer adlar altında ödeme yapılmayacaktır. Temsil ve ağırlama ödenekleri, zorunlu haller dışında” kullanılmayacağı belirtilmişti.