Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın uzman doktor kadrolarının iki katına çıkarılması yönünde verdiği talimat bazı çevrelerce "gidiyorlarsa gitsinler" sözünden geri adım attığı yönünde değerlendirildi.

Hürriyet Gazetesinden Nuray Babacan’ın haberine göre Cumhurbaşkanı Erdoğan, uzman doktor kadrolarının iki katına çıkarılması amacıyla çalışma yapılması talimatı verdiğini yazdı.

Pandeminin etkisini azaltmasıyla beraber hastanelerde oluşan yığılma, randevu alamama ve bunları izleyen biriken hasta kapasitesi sonrasında ayrıca sağlık çalışanı olmaması Ak Partinin önemli gündemlerinden biri olduğu söyleniyor.

SAĞLIK PERSONELİ AÇIĞI KAPATILSIN

Uzman doktorlarla ilgili talimat veren Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın aynı zamanda yeterli sağlık çalışanı olmaması yönündeki bilgiler üzerine sağlık personeli açığının kapatılması için de çalışma yapılmasını istediği Hürriyet gazetesinde yer aldı.

UZMAN DOKTOR KADRO SAYISI ARTIRILSIN

Cumhurbaşkanı tarafından verilen talimatların ardından önümüzdeki dönem yapılacak uzmanlık sınavı başvuru kadro sayılarının iki katına çıkarılacak şekilde planlama yapıldığı belirtilirken doktor açığının ise uzmanlık eğitimi ile birlikte biraz zaman alacağı kaydedildi.

AİLE HEKİMİ AÇIĞI OLUŞUR MU?

Yapılan değerlendirmelere göre ise uzman doktor açığının kapatılması için yapılan çalışmaları aile hekimi olarak görev yapan kadrolar da azalma yaratacağına dikkat çekilerek bu duruma önlem alınması gerektiği belirtildi.

Bilindiği üzere mevcut aile hekimlerinin sayısı 28 bini bulurken bunun büyük çoğunluğunun pratisyen hekim olduğu, bunlardan uzmanlığı tercih edenlerin sayısının fazla olması halinde ise bu kez de aile hekimliklerinde açık yaşanabileceği ifade edildi.

GERİ ADIM MI?

Diğer taraftan Cumhurbaşkanının uzman doktor kadro sayılarının iki katına çıkarılması ile ilgili verdiği talimat akıllara geçtiğimiz ay doktorlara yönelik söylediği sözleri getirdi. Bilindiği gibi Cumhurbaşkanı Erdoğan yurtdışında mesleğine devam etmek isteyen doktorlara yönelik olarak "varsın, gidiyorsa gitsinler " ifadeleri tepki çekmişti.