Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülleri törenine katılan Recep Tayyip Erdoğan sanatın ve sanatçının ne kadar önemli olduğuna değinerek, sözleşmeli sanatçılara da kadro verileceğini açıkladı.

Ödül töreninde yaptığı açıklamada, törende ödül alan sanatçıları tebrik eden Cumhurbaşkanı , hangi inanca, kökene, meşrebine sahip olursa olsun Türkiye’ye ve Türk kültürüne hizmet eden herkesin bu millet adına başının üstünde yeri olduğunu ifade etti.

Erdoğan ayrıca sanatçıya değer verme konusunu sadece lafta yapmadıklarını da ifade ederek; vatandaşlıktan çıkarıldıktan 58 yıl sonra Bakanlar Kurulu kararı ile Nazım Hikmet'e yeniden Türk vatandaşlığı verdiklerini örnek olarak göstermiştir.

Erdoğan ayrıca göreve geldiklerinde ülkedeki kültür merkezi sayısının sadece 42 olduğunu ancak kendilerinin döneminde bu sayıya 80 adet daha ilave ederek toplam sayıyı 122'ye çıkardıklarını belirtmiştir. Eğlence vergisi oranlarının tamamen sıfırlanmasını sağlayarak önemli bir sorunu da giderdiklerini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, sanatçılara bir de müjdeli bir haber verdi. Sözleşmelilerin kadroya geçişi ile ilgili yapılan son düzenlemede kamu ve sanat kurumlarında görev yapan sözleşmeli sanatçıların da kadroya geçişleri ile ilgili gerekli adımların atıldığını belirten Erdoğan; sanatçılara hak ettikleri imkânı sunmanın yanı sıra, uzun yıllar boyunca kültür sanat camiasını tek düzeliğe mahkûm eden ideolojik bağnazlığa da son verdiklerini ifade etti.