Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamasında Türkiye’nin son 20 yılında gerçekleştirdiği kalkınma devriminin en iftihar verici sonuçlarından birinin sağlıkta yaşandığını belirterek Genel Sağlık Sigortası sisteminin dünyada eşi benzeri olmadığını söyledi.

En ücra köşelere kadar yayılan tam teşekküllü hastaneler, teşhis, tedavi, i aç temini mekanizmalarımızla en yaygın ve kaliteli sağlık hizmeti sunuyoruz diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, şehir hastanelerinin salgın döneminde öneminin daha iyi anlaşılan benzersiz bir yenilik olduğunu belirtti.

Sağlık çalışanlarımızın, doktorlarımızın özlük haklarıyla ilgili tartışmalar sağlıktaki bu güzel tabloyu gölgelemeye başlamıştı. Sağlık çalışanlarımıza tüm sorunlarını çözme sözü verdik. Sabit ek ödemelerini merkezi yönetim bütçesine alarak yaşanan karmaşa ve memnuniyetsizliği ortadan kaldırdık.

"6 BİN HEKİMİMİZ KAMUYA DÖNMEK İÇİN MÜRACAAT YAPTI"

Emeklerine de yansıyacak şekilde özlük haklarında yaptığımız iyileştirmelerin sağlık çalışanlarımız tarafından büyük memnuniyetle karşılandığını görmekten memnuniyet duyuyoruz. Sağlık Bakanlığı ile üniversite hastanelerinde çalışanlar, doktorlarımız arasında ortaya çıkan farkı kapatmış oluyoruz. Hayata geçirdiğimiz beyaz reformun meyvelerini 6 bin hekimimizin kamuya dönmek için müracaatıyla almaya başladık. Amacımız 85 milyona sağlık hizmeti vermek sağlık çalışanlarımızın huzur içinde görevini yerine getirmeyi temin etmektir." ifadelerine yer verdi.

Editör: Haber Merkezi