Genel olarak Doktor Ayten Bozkaya Spastik Hastanesinden söz edelim ama spastik engellilerin hastanenin yanında derneği var.

Doktor Ayten Bozkaya Spastik Çocuklar Hastanesi

Doktor Ayten Bozkaya Spastik Çocuklar Hastanesinin çalışmalarını 1996’dan beri rahmetli Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’in açılışını yaptığı zamandan itibaren takip ediyorum. Hastane ile ilgili olumlu yazılar yazdım. Bazı Başhekimler beni sevdi. Bazı Başhekimlerde yazımdan dolayı bana gıcık oldular ama ben mücadelemi hep sürdürdüm. Şunuda söylemem lazım ki Engelliler Federasyonu özellikle Engelliler Federasyonu Genel Sekreteri Ünal Şıpkan kendine küçük bir şekilde grup kurarak Onursal Başkan İdris Göz, Engelliler Federasyonu Başkanı Mürşit Atlıakın ile birlikte Doktor Ayten Bozkaya Spastik Çocuklar Hastanesi için çalışmalarını sürdürdüler.

ilk önce Cavit Çağlar ile görüştüler araziyi aldılar sonra hastanenin raporunu Devlet Eski Bakanı Faruk Çelik’e sundular Faruk Çelik’de Cumhurbaşkanına sundular aynı zamanda yanılmıyorsam Cumhurbaşkanımız Bursa’ya en son gelişinde örnek taslağı Cumhurbaşkanlığı korumalarına ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a verdiler yani bu konuları Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan diyor ya “Bizler biliriz sıkıntı büyük” ne zaman olduğunu hatırlamıyorum ama Milletvekillerinden Mustafa Esgin, “Hastanenin projesini tamamladık bakanımıza verdik en kısa zamanda başlıyor” dedi. Sayın Mustafa Esgin’e telefon ettim ve dedim ki “Danışmanlarım bir program yapsınlar” dedi. Hala program yapılmadı.

Cumhurbaşkanımız diyor ki “Halka inin.” Bir türlü programlarının arasına biz engelliler ile buluşmayı koymadılar. Eski Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu bana hiçbir zaman bana benim danışmanımı ara demedi. Eski Bakanlardan Faruk Çelik hiçbir zaman benim danışmanımı ara demedi. Bu konuda Sayın Vekilimize biraz kırgınım.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ne diyor ki, “Tarihini bilemezseniz ilerleyemezsiniz” yani bu hastanenin tarihini bilemezseniz ilerleyemezsiniz şimdi ki Başhekim’e dedim ki “Sizinle buluşalım neler yapmak istiyorsunu onu öğrenmek istedim” dedim. Başhekim’de benimle görüşmedi güzel laflar söylemek çok kolay tabi ki Sağlık Müdürlüğünün emeği çok ama Engelliler Federasyonunun emeğide hiç göz ardı edilemez