Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde 2023 yılına ait bütçeyi sunan Cumhurbaşkanı Yardımcısı, 2002’de 379 bin olan sağlıktaki insan gücünün Ekim 2022 dönemi itibariyle yaklaşık 1 milyon 359 bine çıkarıldığını ifade etti.

Temel gayelerinin vatandaşların yaşam kalitesini yükseltmek ve sağlık hizmetlerinden herkesin faydalanabilmesini sağlamak olduğunu belirten Oktay, Yükseköğretim Kurumları Sağlığı Uygulama ve Araştırma Merkezlerine 15.5 milyar lira merkezi bütçeden kaynak aktarırken bu rakamın Sağlık Bakanlığında 291,5 milyar lira olduğunu dile getirdi.

Oktay, Sağlık Bakanlığı ve yükseköğretim kurumları döner sermayeleri ile SGK’dan yapılacak sağlık harcamaları da ilave edildiğinde sağlık hizmetlerine ayrılan toplam kaynağın 696,8 milyar TL olduğunu ifade ederek, 2002’de 379 bin olan sıhhatta insan gücünün Ekim 2022 itibarıyla aşağı yukarı 1 milyon 359 bine çıktığını duyurdu.

Öte yandan 85 bin yeni yardımcı sağlık personelinin istihdam edileceğini vurgulayan Oktay, “Sağlık tesislerinin niteliği ve kapasitesini artırarak ülkemizin bütün il ve ilçelerindeki her yurttaşımıza en seçkin sıhhat hizmetini vermek için çalışmaya devam edeceğiz.” şeklinde konuştu.

Editör: Haber Merkezi