Cumhurbaşkanlığından Bakanlıklara verilen talimatla İl Müdürü ve İl Bürokratlarının atamalarında yeni kriter getirildi. Cumhurbaşkanlığından verilen yeni talimata göre birçok il müdürünün görev yeri dğeiştirilecek.  İşte detaylar... 

İllerde il Milli Eğitim Müdürü, İl Sağlık Müdürü, İl Tarım Müdürü, İl Spor Müdürü, İl Turizm Müdürü.Müftü  vb birçok bakanlığın birimlerine en üst düzeyde atamalar gerçekleştiriliyor. 

Bu atamalarda genellikle İktidar partisinin İl saiyasetindeki Milletvekilleri ve Bakan ya da eski bakanların kulisleriyle veya isteğiyle o ilin nüfusuna kayıtlı , o ilde doğmuş büyümüş hemşeri olan isimler atanıyordu.

Az da olsa bazı illerde Valiler başarılı olan ve eski illerindkei bürokratları yeni atandıkları illerde göreve başlatabiliyorlardı. 

Ajanskamu olarak kamuoyuna ilk defa açıklıyoruz.

Daha önce herhangi bir kriterin olmadığı İl müdürü atamalarında yeni bir kriter getirildi 

Cumhurbaşkanlığından tüm Bakanlıklara verilen talimata göre. Artık bundan böyle İl Müdürleri kendi nüfuslarının kayıtlı olduğu ya da eşlerinini nufuslarının kayıtlı oldukları illere il müdürü olarak atanamayacaklar. 

Nüfusunun kayıtlı olduğu illerde görev yapan tüm il müdürleri görevden alınarak başka illere verilecek. 

Kamuda çok büyük bir değişim ve dönüşüm yaşatacak bu uygulama ile bir çok bakanlıkta çok büyük değişiklikler olacak. 

Kararın alınmasında Cumhurbaşkanlığına iletilen şikayetler etkili oldu. Seçimler öncesinde başlayan ve devam eden süreçte Ak Partide bir çok ilden yapılan şikayette bir çok milletvekili ve bakanın atamalarda kendilerine yakın ve o ilin çocuğu olan isimleri tercih ediyordu.. Hemşerilerini il müdür yapmak isteyen bir çok siyasetçi illerde rahatsızlığa neden oldu. Bir çok ilde de hemşerisini il müdürü yapma çalışmaları rahatsızlığa neden oldu.  Çoğu ilde il müdürleri iş yapamaz hale gelmiş durumda. 

Birçok il müdürü ne zaman görevden alınacağım endişesi taşıyor. Son zamanlarda had safhaya çıkan ve Cumhurbaşkanlığına iletilen bu şikayetler nedeniyle Cumhurbaşkanlığından Bakanlıklara verilen talimatla kendisi ve eşinin il nüfusuna kayıtlı olan isimlerin o illerde müdürlüklerine son verilmesi ve başka illere atanmaları istendi.

Kamuda büyük bir değişimin yaşanmasına neden olacak kararın ardından bir çok bakanlık atama hazırlıklarına başladı. 

Milli Eğitim Bakanlığında 20 , Sağlık Bakanlığında 16, Aile Sosyal Politikalar Bakanlığında 10 il müdürünü bu anlamda yerlerinin değiştirilmesi bekleniyor.

Atamaların peyder pey yapılarak resmi gazetede yayaılanması bekleniyor. 

Editör: Haber Merkezi