Ek ödemelerde artış olacak,

Ek ödemeler emekliliğe yansıyacak,

Maaşlar tek bordrodan ödenecek,

İki farklı bordro olmayacak

Görev esnasında sağlıkçıya fiziki müdahaleler ve şiddet CMK kapsamına alınacaki cezalar caydırıcı hale getirilecek,

Döner almayan hastane kalmayacak merkezi bütçeden aktarılacak, (Döner Sermayenin üzerinden Sabit yükü kalktığı zaman sabit üzeri ek ödeme alamayan kimse kalmayacak.)

Tıbbi hatalardan dolayı tazminatlarla karşılaşmamak için bir kurul oluşturulacak ve kurul mahkeme yolunu açmadan hasta yakınları bizleri ve doktorları dava edemeyecek

3600 gösterge de tüm lisans mezunu sağlık personellerine verilecek. Sağlık lisansiyerlerinin tümü 3600 ek gösterge kapsamına alınıyor

Sabit ek ödemelerin emekliliğe yansıması için çalışmalar başlatıldı. Sabitler genel bütceye aktarılarak maaş ile birleştirilip emekliliğe yansıtılıyor. (saglikpersonelihaber.net)

Aile hekimleri maaşlarında iyileştirme

Ek ödemelerde ilave katkı payı ile artış sağlanacak. ( SHS grubu sağlık çalışanları EKOBS'dan hakedişlerine bakarak, hakediş tutarı kadar döner alacaklarını görebiirler. )

Sabitlerin genel bütçeye aktarılması pozitif bir gelişme. Döner sermaye alınabilir. Daha önce hesaplanan hakediş ekstradan alınır. Ayrıca döner sermaye katsayılarının artırılacağını Cumhurbaşkanı ifade etti. Diğer taraftan döner sermaye ödeme hastane kalmayacak şekilde genel bütçeden takviye olacağı da açıklamaları arasında yer aldı.