Cumhurbaşkanı Erdoğan Türkiye’nin 20. Şehir Hastanesi olan Ankara Etlik Şehir Hastanesi açılış töreninde konuştu.

ÇALIŞANLARA EN ÜST KONFORU SUNUYOR!

Etlik Şehir Hastanesi’nin adeta bir sağlık şehri hüviyetinde olduğunu söyleyen Cumhurbaşkanı, hastanenin sadece vatandaşlara değil çalışanlara da en üst konforu sağlayacak donanımla tasarlandığını söyledi.

SAĞLIKÇILARIN BEKLENTİLERİNİ KARŞILADIK!

Mart ayından bu tarafa açıkladıkları paketlerle, hayata geçirdikleri beyaz reformla sorunlarını önemli ölçüde çözdükleri, beklentilerini karşıladıkları sağlık personelinin daima yanında oldularını ifade ettti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Etlik Şehir Hastanesi’nin yeşillendirmesi ile ilgili hastanenin yol güzergahında olduğunu belirterek “Yeşillendirme çalışmalarını bizzat kontrol edeceğim” dedi.

"Bundan 20 yıl önce başa gelirken ülkemizi eğitim sağlık, adalet, emniyet üzere yükselteceğimizin sözünü vermiştik. Ardından ulaşım tarım enerji, diplomasi, dış politika bu konularda dünyanın sayılı ülkesi olacağımızın sözünü vermiştik. Açılışını yaptığımız Etlik Şehir Hatsanesi işte bu sözün egreğini hakkıyla yerine getirmiş olduğumuzun örneklerinden biridir. Tabii Ankara'da sadece Etlik Şehir Hastanesi ile kalmadık aynı büyüklükte bir de Bilkent'i kurduk. Oda yine 5 bin 50 oda ve yatak. Dünyada bu hastanelerimiz örnek. Türkiye yıllar yılı buna hasretti. Bunu başardık. Hayalim olarak gördüğüm şehir hastanelerin her birini ve her aşamasını takip ettim. Bu ortak hayalimizin 20. eserini bugün hizmete sunmaktan gurur duyuyoruz. Bugün Türkiye 20. şehir hastanesine de kavuştu. Halen inşası süren 13 ve proje aşamasındaki iki şehir hastanemizle birlikte bu sayıyı inşallah 35'e çıkaracağız.

Her ne kadar muhalefet çoğu yalan olan hezeyanlarla bu eserlere çamur atmaya çalışsa da dünyada ilk defa ülkemizde hayata geçirilen şehir hastaneleri modeli bugün pek çok ülke tarafından yakından inceleniyor. Alt yapıları artık iyice eskiyen ve yetersiz hale gelen gelişmiş ülkelerin sağlık konusunda nasıl acınacak halde oldukları salgın döneminde tüm çıplaklığıyla ortaya çıkmıştır. Öyle ki pek çok ülke salık hizmetlerini telefonla verecek derecede çaresiz kalmış, adeta vatandaşlarını ölüme terk etmiştir. O dönemde hastaneden yaşlı bakım evlerinden yansıyan insanlık adına yüz kızartıcı manzaraları hepimiz iyi biliyoruz. Kardeşlerim Savaş Ay'ın programını izlemiş miydiniz. Orada Bay Kemal'in SSK'nın başı olarak nasıl bir sefalette olduğunu görmüş müydünüz? Yav bu Bay Kemal'den bu ülkeye hayır gelir mi? Gelmez. Sosyal Sigortalar Kurumu'nun başında sen ne yaptın ki bu ülkede ne yapacaksın!

Editör: Haber Merkezi