İki konuların ele alındığını belirten Erdoğan, "Başbakan Rama'yla görüşmelerde ikili ilişkilerimizi kapsamlı bir şekilde ele aldık. Ziyaret vesilesiyle yüksek düzeyli stratejik işbirliği konseyi kurulmasına ilişkin ortak bildiriyi imzaladık." dedi. Ayrıca Erdoğan, Türkiye'nin desteğiyle Arnavutluk'ta bir hastane inşa edileceğini bildirdi. Toplantı sırasında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yaptığı bir espri salonda kahkahaların yükselmesine neden oldu.
Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Arnavutluk Başbakanı Rama, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki baş başa ve heyetler arası görüşmenin ardından ortak basın toplantısı düzenledi.

Arnavutluk Başbakanı Edi Rama'ya teşekkür eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Endişe etmesin, İstanbul'da Yeşilköy Havalimanı'nda ve Sancaktepe'de 1008'er odalı 2 hastaneyi iki ayda yaptık. Bu ise 150 odalı olacağı için '3 ay' dedik, bu leblebi çekirdek. Tabii MR, ultrasonografi ve röntgen cihazları gibi teknik donanımları da olacak. İstanbul'daki hastanelerde 18'er ameliyathane var, buradaki ameliyathane sayısı tabii daha düşük olabilir." ifadelerini kullandı.

ARNAVUTLUK'TA HASTANE YAPILACAK

Arnavutluk'a yapılacak hastaneyle birlikte burada artık sıkıntı yaşanmayacağına işaret eden Erdoğan, Sağlık Bakanlığının, geçici bir süre Türkiye'den doktor, hemşire ve sağlık memuru gibi sağlık elemanlarını da göndereceğini ve Türklerin, Arnavutluk'taki sağlık ekibine öğreticilik yapacağı bilgisini verdi.

Arnavutluk'ta yapılacak hastaneyi çok önemsediklerini vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Böylece çok kısa bir zamanda Arnavutluk bu hastaneyi inşallah kendi halkına kazandırmış olacak, bunu çok önemsiyoruz." dedi.

Editör: Haber Merkezi