*Kentte şu anda günlük 2 bin kişi pozitif çıkıyor. Bu gidişle 60 bin yapar

*Sağlıkta atama listesi onaylandı diyorlar. Hayır onaylanmadı. 

* Gelinen nokta çok acı.Hastaneler yetersiz,yoğun bakımlar tamamen dolu. 

MHP Gaziantep Milletvekili Sermet Atay, kentte her geçen gün artan Koronavirüs vakalarıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Yoğun bakımların tamamen dolu olduğunu söyleyen Atay "şahsen ben yatacak olsam hastanelerde yer yok" dedi. Covid'in ilk yayılmaya başladığında uyarıda bulunduklarını, ancak bir grubun kendilerine saldırdığını vurgulayan Atay, "Dediğimiz noktaya maalesef geldik. Bakın 70-80 tane yoğun bakım ünitesi açıldı. Ancak böyle giderse bunlar yetmeyecek. Yoğun bakımda yatak sayısı artmalı, kullanılmayan binalarda yer temini yapılmalı. Kentte şu anda günlük 2 bin kişi pozitif çıkıyor. Bu hızla giderse bir aylık vaka sayısı 60 bin yapar. Bu da çok büyük tehlikelere işaret" dedi. 

Covid-19'un ilk başladığı dönemlerde Gaziantep'te günlük 250 test yapıldığını ve bu testin az olduğunu mutlaka artrılması gerektiğini anlattığını belirten Atay, o dönemde kendisine sözlü saldırılar olduğunu söyledi. Atay, "Gelinen nokta çok acı. Hastaneler yetersiz, yoğun bakımlar tamamen dolu. Sağlık müdürü ve sayın Valinin çabasıyla 70-80 tane yoğun bakım ünitesi açıldı. Ama yetmeyecek. Kışın zor geçeceği öngörülüyor. 4 aylık bir kış var önümüzde. Bizim yoğun bakım ve hastane hazırlığı yapmamız gerekir" diye konuştu. 

YATACAK OLSAM HASTANEDE YER YOK

Grip vakalarının da arttığını bununla birlikte hastanelerdeki yoğunluğun da arttığını anlatan Atay, "sağlıkçılar bile şuanda korona olsam yatacak yer yok diyor. Bu işin şakası yok. Biran önce sağlık atamaları yapılmalı, halk bilinçlenmeli, 150 - 200 yataklı hastane oluşturulmalı. Çünkü durum kötüye gidiyor" dedi. 

HALK HALA BİLİNÇSİZ

Halkın hala bilinçsiz olduğunu vurgulayan Atay, "Hala sokaklarda, caddelerde, çarşıda pazarda sosyal faaliyetler sürüyor. Kimse bilinçli değil. İşin ciddiyetinde olan insan sayısı çok az. Cenaze oluyor, taziye yapılmayacak diyorlar millet taziyeye gidiyor" dedi. 

LÜTFEN ERTELEYİN

Vatandaşlara çağrıda bulunan Milletvekili Sermet Atay, "Lütfen misafirliğe gitmeyin. 3-4 erteleyin, Sosyal temasta bulunmayın. Vaka sayısı az gibi deklare edilse de hiç öyle değil. Maalesef şu algı mevcut. İnsanlar sadece hastanede yatanları covid vakası sayıyor. Oysa evinde karantinaya alınan insan sayısı çok fazla. Rakamların az çıkması hastanede yatanlar olarak öngörülüyor. Gözlem altında tutulan 2 bin civarında covidli hasta var. Bu hızla giderse ayla 60 bin kişi, 4 ayda ise 240 bin kişi Koronaya yakalanır. Yani her 10 kişiden birisi covidli olur"

GENÇLER DİKKAT

"Büyüklerimizi sayıyorsak seviyorsak gitmeyelim" diyen Atay, "Ziyaretlerden vazgeçin. Sosyal faaliyetlerie ara verin. Telefonla konuşun. Mümkünse otobüslere binmeyin. Rakamlar az gibi bir anlayıştan vazgeçin. Gençler bize bir şey olmaz diyor ama öyle değil. Sağlık çalışanları ellerinden geleni yapıyor ama netice değişmiyor. Lütfen fedekarlık yapın. Önümüzde 5-6 ay gibi bir süreç var. 65 yaşındakiler evde tutuluyor ölmesin isteniyor. Ama sokakta gezenler büyüklerini ziyaret ediyor ve evden çıkmayan insanlara virüsü bulaştırıyor. Lütfen evde kalır" dedi. 

SERT TEDBİRLER GELİR

Atay önümüzdeki günlerde sert tedbirlerin gelebileceğini de belirterek, "Vaka sayıları bu hızda giderse hükümet ek önlemlere başvuracak. Tedbirler daha sertleşecek, yasaklar gelecek. Günlük vaka sayısı 2 bin olan Gaziantep'te sıkıntı büyük" 

SAĞLIKTA DA SIKINTI BÜYÜK

Böyle bir ortamda sağlıkta yaşanan sıkıntılara da dikkat çeken Atay, "Şimdi diyorlar ki sağlık çalışanların listesi onaylandı. Hayır efendim onaylanmadı. 180 kişilik listede 20 kişi onaylandı. Gaziantep'in en büyük devlet hastanesi olan Ersin Arslan'da başhekim yok. Sağlık müdürünü atıyorsun, liste veriyor liste onaylanmıyor. AK Partili vekillerle görüştüm. Hepsi devrede. Sağlık bakanlığı bürokrasisi Gaziantep'teki sağlık kadrosuyla oynuyor. Gaziantep'i gözardı ediyor" LEYLA ÖZEKŞİ POLAT

Editör: Haber Merkezi