Olay Şanlıurfa Suruç İlçesine bağlı Barış Mahallesinde meydana geldi. İddiaya göre Suruç İlçesinde   ismi öğrenilemeyen Yabancı uyruklu bir kişi hastaneye kaldırılarak şüphe üzerine koronavirüs testi yapıldı. Şüphe üzerine test yapılan kişinin test sonuçları pozitif çıkması sonrası sonuçlarını öğrenen kişi tedavi altına alınmak istemedi.

Tedavi edilmek istenen kişi için hastane güvenliğine haber verilir iken testi pozitif çıkan kişi yanına gelen güvenlik görevlisini bıçakladıktan sonra hastaneden kaçarak kayıplara karıştı.

Güvenlik görevlisini bıçaklayarak hastaneden firar eden kişi yapılan çalışmalar sonrası ikamet ettiği Barış Mahallesinde olduğu tespit edildi. Tespit edilen kişinin hastaneye kaldırılması için mahalleye giden ve polis ekipleri hastaneden kaçan kişiyi götürmek için çalışmaya başladı. Mahallede geniş güvenlik önlemleri alan polis ekipleri koronavirüslü olan kişiyi ikna etmeye çalıştı.

Yapılan çalışmalar ile birlikte virüs taşıdığı tespit edilen kişiyi hastaneye kaldırmak isteyen polis ekipleri virüs taşıyan kişiye hasta olduğundan dolayı yaklaşamadı. Tedavi edilmek istemeyen kişi ise hastaneye kaldırılmamak için direnmeye devam eder iken özel kıyafet ile birlikte kaçan kişinin yanına giden sağlık ekipleri hasta kişiyi ikna ederek hastaneye kaldırdı.

Editör: Haber Merkezi