28.07.2020 tarihinde İl Sağlık Müdürü Profesör Doktor Mehmet Gülüm Başkanlığında Hizmet Başkanlarının katılımı ile pandemi değerlendirme toplantısı yapılmıştır.

Bu bağlamda pandemi sürecinde geldiğimiz noktada günlük yatış ihtiyacı gerektiren Covid hastalarındaki artış dikkate alınarak aşağıdaki kararlar alınmıştır

1- Hastanelerimizde klinik servis yatağı sayısının en az %50’sinin Covid yatağı olarak ayrılması

2- Boş yoğun bakım yataklarının tamamını Covid yoğun bakım yatağı olarak ayrılması

3- Elektif cerrahi vaka alımlarının ikinci bir talimata kadar durdurulması

4- Elektif dahili yatışların ertelenmesi

5- Hastaneler için yukarıda planlanan Covid yataklarının izolasyonlarının uygunluğu için hastane enfeksiyon kontrol komitelerinin uygunluk yazısı istenecektir. Enfeksiyon kontrol komitelerinin sürece çok daha etkin olarak katılımları sağlanacaktır.

6- Meslek hastalıkları Hastanesi mali olarak Keçiören eğitim ve araştırma Hastanesi'ne bağlanacaktır. Covid hastalarına bakan tıbbi ekibin dışında kalan tıbbi ekip Keçiören eğitim ve araştırma Hastanesi'ne görevlendirilecektir. Sadece meslek hastalıkları hastanesindeki meslek hastalıkları poliklinikleri görev yapmaya devam edecektir. Ancak bu polikliniğe başvuran hastalardan hastaneye yatması gereken olursa Atatürk Göğüs (sanatoryum) Eğitim ve Araştırma Hastanesine yatışı yapılacaktır. Meslek hastalıkları (sanatoryum) Hastanesindeki toksikoloji laboratuvarı bu hastalar için hizmet vermeye devam edecektir.

7- Beytepe Murat Erdi Eker Devlet Hastanesi mali olarak Ankara Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne bağlanacaktır. Covid hastalarına bakan tıbbi ekibin dışında kalan tıbbi ekibi isteyenlerin geçici görevlileri il içerisinde yapılacaktır

8- İlçe devlet hastaneleri Covid hastalarının tedavisini bilim kurulunun algoritmaları yönünde kendileri yapacaktır Sadece PC pozitif yoğun bakım hastaları ile PCR negatif ya da daha test sonucu çıkmamış ama CT pozitif yoğun bakım hastalarını merkez hastanelerine sevk edeceklerdir.

Bilgilerinizi ve gereğini rica ederim 

Prof. Dr. Mehmet Gülüm
İl Sağlık Müdürü

Gece saatlerinde Ankara İl Sağlık Müdürlüğünden basın açıklaması geldi. "Ankara İl Sağlık Müdürlüğü'nden Hasta Sayısı Patladı İddialarına İlişkin Açıklama Geldi!" başlıklı haberimizden okuyabilirsiniz.