Sağlık çalışanları Pandeminin kahramanı iken, vatandaşlar balkondan alkış tutarken neden işler bu kadar tersine döndü?

Konuyla ilgili geniş bir açıklama yapan Hüseyin Köksal, sağlık çalışanlarının fedakar, ailesinden ödün veren, korkusuz ve önceliğinin her dönem insan olduğunu gösterdiğini belirtti. Peki ne oldu da boykotlar ve vatandaş tahammülü ortadan kalktı?

Sayfalar dolusu yazılacak şey olsa da kısa bir özet geçelim;

Sağlık çalışanları almadığı ücretler üzerinden adeta paragöz ilan edildi. Bunun altyapısını bizzat Sağlık Bakanlığı ve Bakan Koca sağladı. Dikkat edelim almadığı paralar üzerinden.

Bakan Koca Fitili Ateşledi!

“Parasını veriyoruz hala ne istiyorsunuz?” imajını bizzat Bakan Koca’nın çizdiği, adeta halkın önüne yem olarak sağlık ordusu atıldı. Tavan döner sermaye, %100 tavan ek ödeme gibi süslü ama içi boş vaatlerle ÇÖKÜŞÜN fitilini ateşledi.

Halk savaş çalışanalarının ganimet peşinde olduğunu düşündü, biz ölüyoruz onlar para, zam peşinde dediler, kendi pencerelerinde haklı idi onlar !

Sürekli Zam ve İyileştirme Yapıldığı Algısı Yapıldı

Çünkü sağlık sisteminin devlet ayağının nasıl işlediğini bilmeyenler sürekli müjde veriyoruz yapıyoruz görüşüyoruz diye basın ordusu başlıkları İLE sağlık ordusuna sürekli zam, iyileştirme yapıldığı algısını oturttular !

Malum en büyük ayrılık ve yıkım Doktorlar ve diğerleri tiviti ile geldi . Doktorlar a zam 2500 ,5000 senaryosu ile büyük bir kırılma başladı !

Sağlık Bakanlığı içindeki grupların desteği ile Doktor sendikaları kuruldu; kurduruldu! Hekimler ve diğerleri tezini birileri işledi! Ne yazık ki artık sağlık sistemi ayrıştı !

Sağlık sisteminin bedel ödeyen paydaşları ne diyor kimse umursamadı, biz en iyisini biliyoruz dediler !

Sonuç: Her Yaptığını Doğru Sanan İdareciler Türedi

Sonuç mutsuz bir sağlık ordusu, işlemeyen tersine dönmüş bir sağlık sistemi, kendini başarılı bulan her yaptığı doğru olan azınlık bir idareci kitlesi !

Maaşı validen 3 kat fazla, vekilden 2 katla fazla musmutlu Bilge yöneticiler dışında her şey kötüye gidiyor!

Pandemi sonrası yorgun, tükenmiş, izin alamamış sağlık ordusunu tüketen son darbe ;

Benim kararım ben öyle uygun gördüm, ben böyle istiyorum, işinize gelmiyor ise istifa edin diyen sağlığın Polyanna idarecileri bir şeyi başardılar. Sağlık ordusunu tükettiler, halkıda artık sistemin işlemediğine inandırdılar!

Halk ile sağlık ordusu arası açılmıştır ! Geriye dönüş başlamıştır .Dayağı beraber yemiş fakirliği beraber yaşamış ,yokluğu beraber çekmiş paydaşların söylemleri yok sayılmış klavuz karga olanlar daha muteber olmuştur .

İdareciler işi çözmüş, Bilecik’te esnaf atama yapıyor; bağlar bölgesi zengin abimizin ofisi idareci kuyruğunda! Artık devlet siyaset nereye gidiyor yorum sizlerin!

Bir diğer sorun başlığı İLE görüşmek üzere !