Ak Parti Uşak Milletvekili İsmail Güneş Meclis’te düzenlediği basın toplantısında CHP Kütahya Milletvekili Ali Fazıl Kasap’ın “Türkiye’de 25.000 lira alan aile hekimi yok, ispatlasınlar milletvekilliğinden istifa edeyim” şeklindeki açıklamasına cevap verdi.

Milletvekili Güneş kanıtsız konuşmayacağını söyleyerek amacımız Fazıl Bey’in istifa etmesi değil ama doğruları bilmesi anlamında söylüyorum diyerek “normalde tabip olup aile kimliğine geçen kişi %27’lik vergi dilimine girdikten sonra mayıs ayında en yüksek 24.651 TL alıyor. Bu ücret ocak ayında aşağı yukarı 28.000 TL civarındaydı” dedi

En düşük ücret olan aile hekiminin 11.000 TL, uzman aile hekimlerinin de Mayıs 2022’de en yüksek 25.500 TL maaş aldıkları bilgisini verdi.

"BUNU ALİ FAZIL BEY'E VERİN, BAKSIN"

Elindeki doktorların bordrolarını gazetecilerle paylaşan Güneş, "Sizden istirhamım bunu Ali Fazıl Bey'e verin, baksın. Bundan sonra gerisi kendine kalmış." dedi.

Marmaris'te yangın bölgesinde incelemelerde bulunan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun yangın bölgesinde yaptığı açıklamalara işaret eden ve Ankara'daki sel felaketini hatırlatan Güneş, "Doğal afet karşısında sayın Kılıçdaroğlu ne yapabildi? Sahada gördünüz İçişleri Bakanımız sayın Süleyman Soylu vardı. Vatandaşı kandırmanın anlamı yok." değerlendirmesinde bulundu.