Kütahya Milletvekili Doktor Ali Fazıl Kasap kendisine yönelik YSP tabiri nedeniyle eleştiri de bulunan hesapları engellediği öğrenildi. Milletvekili tarafından engellenen bulut cerrah isimli sağlık profesyoneli ise “Ana muhalefet partisi sağlık komisyonu üyesi sözde milletvekili Sn Ali fazıl tarafından engellendim. Bu zihniyetli bir vekil tarafından engellenmek benim için onur ve gurur verici bir gelişmedir.”diyerek tepkisini dile getirdi.

“Hekim dışı sağlık çalışanlarının haklarını asgari düzeyde görüşmeyin Sayın Vekil!! Sağlık sistemi bir bütündür” şeklinde atılan tweete cevap veren Milletvekili Kasap, hekim maaşının en az hekim dışı başkan maaşı kadar olmalı dediğini belirterek, “bu ücretin şuan 30 Bin TL civarı olduğunu söyleyerek YSP için en az iki brüt asgari ücret ki 16.000 TL’ye temel maaş+ sabit döneri görmediniz. Selamlarımla.” şeklinde twit attığı görüldü.

CHP Grubu Adına Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Üyesi de olan Kütahya Milletvekili Dr. Ali Fazıl Kasap, hekim harici sağlık çalışanları için YSP tabiri kullanması üzerine büyük tepki çekti.

Mesleklerin uluslararası sınıflandırma standardına göre sağlık profesyonelleri olarak nitelendirilirken aynı zamanda bir hekim olan Kasap’ın paylaşımı haklı tepkileri beraberinde getirdi.