Meclis Genel Kurulunda Milletvekillerine Sağlık Bakanlığı bütçesiyle ilgili görüşlerini paylaşan İstanbul Milletvekili Bekaroğlu, Türkiye’nin şu anda sağlık sisteminin gelmiş olduğu durumu, nasıl çürüdüğünü ve çöktüğünü anlatamalıyız ifadesini kullandı.

Hekimlerin ve diğer sağlık personelinin insan gibi yaşamak istediğini anlatan Bekaroğlu, "Çalışmalarının karşılığını istiyorlar, memleketi terk etmek istemiyorlar. Dışarıda kazanılanın en az yarısı devlette verilsin hepsi gelir, devlete cansiperane bir şekilde hizmet eder." diye konuştu.

CHP Balıkesir Milletvekili Fikret Şahin, Rekabet Kurumunun bu yıl yayınladığı bir rapora göre, Türkiye'de artık zincir özel hastanelerin tekelleştiğini belirterek Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'ya şu soruları yöneltti:

"Neden ülkemizde zincir hastanelerin oluşmasına ve tekelleşmelerine izin verdiniz? Neden tıbbi bilgi ve becerileri yüksek olan serbest hekimleri sağlık sisteminin dışına ittiniz? Neden serbest hekimleri, tıpkı özel hastaneler gibi SGK'yle anlaşma yapmalarını sağlayarak sağlık sistemi içine dahil etmiyorsunuz? Neden kamu hastanelerinin ameliyathanelerini hekimlerin kullanımına açmıyorsunuz? Neden vatandaşlarımızı özel hastanelere mecbur bıraktınız? Bu sorulara sizin cevap verebileceğinizi zannetmiyorum çünkü sonuç itibarıyla siz de bir zincir hastane patronusunuz."

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya Steteskop Hediye Etmek İstedi

Yılmazkaya, Bakan Fahrettin Koca'ya steteskopu göstererek, "Sayın Bakanın ve buradaki doktor bürokratların kulağı sağır, gözü kör, kalbi taş olmuş. Sayın Bakan sağlık emekçilerini ve doktorların feryadını ne duyuyor, ne görüyor, ne de hissediyorsunuz. Ülkeni en rahat doktoru siz ve bürokratlarınız. En rahat yönetici hastane sahibi sizsiniz. Bir eliniz yağda, bir eliniz balda. Ben onun için bu dinleme cihazını Sağlık Bakanı ve bürokratlara vermek istiyorum" diye kaydetti.