CHP’li Özgür Özel, sağlık çalışanlarının aralıktan bu yana kendilerine verilen sözün tutulmasını beklediğini belirterek, "İktidar partisi, sağlık çalışanları için adım atmamayı tercih etmektedir. Sağlık çalışanlarının özlük haklarına ilişkin düzenlemenin bir an önce Meclis’e getirilmesini bekliyoruz” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi Grup Başkanvekili Özgür Özel, önümüzdeki hafta TBMM'yi yoğun bir gündemin beklediğine dikkat çekti. Yazılı açıklama yapan Özel, TBMM Genel Kurulu’nda seçim kanunlarında değişiklik öngören kanunu teklifinin, Adalet Komisyonu’nda kadına ve sağlık çalışanlarına şiddete ilişkin düzenlemeler içeren Türk Ceza Kanunu’nda değişiklik öngören kanun teklifinin, Milli Eğitim Komisyonu’nda Spor Kulüpleri ve Spor Federasyonları Kanunu Teklifi’nin, Plan ve Bütçe Komisyonu’nda ise vergi paketinin ele alınacağını anımsattı.

AKP'nin Seçim Kanunu teklifiyle ilgili de konuşan Özel, "Seçim mevzuatları, TBMM’de temsil edilen, edilmeyen ama seçime katılma yeterliliğine tüm siyasi partilerin katkıları alınarak düzenlenmelidir, iki partinin kendi lehlerine hükümler getirerek mutfaklarında hazırladıkları Seçim Kanunu’nun memlekete fayda getirmeyeceği açıktır." açıklamasını yaptı.

"İktidar sağlık çalışanları için adım atmamayı tercih etmektedir"

Sağlık çalışanları ve hekimlerin, aralık ayından bu yana 4 aydır kendilerine verilen sözlerin tutulmasını beklediğini belirten Özel, “Son olarak cuma günü sunulan 39 maddelik kanun teklifinin içinde sağlık çalışanlarına yönelik beklentileri karşılayacak bir madde bulunmamaktadır. Vergi cezalarına indirime, hazine arazilerinin satışına, ormanlık arazilerdeki yerleşimlerin affedilmesine vakit bulan iktidar partisi, sağlık çalışanları için maalesef adım atmamayı tercih etmektedir. Bu konuda iktidar partisine çağrımızı yineliyoruz. Sağlık çalışanlarının özlük haklarına ilişkin düzenlemenin bir an önce Meclis’e getirilmesini bekliyoruz” dedi.