CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, düzenlediği basın toplantısında "1 Aralık 2021'de doktorlar ve diş hekimlerine biriyileştirme yaptık. İki gün sonra geldiler dediler ki "ya tabip dışı sağlık çalışanlarına da bunu yapmamız lazım" "E yapalım, buyrun getirin" dedik. Kayıtsız, şartsız, konuşmasız görüşmesiz getirin kaldıralım parmaklarımızı. " dedi.

MECLİS KULİS ODASINDA VAZGEÇTİLER

Konuşmasını sürdüren Altay, Meclis arka odasında geçen iktidar ve muhalefet grup başkanvekillerinin görüşmesini şu sözlerle aktardı: Getirdiler, dediler ki "3 aralık cuma günü Meclis normalde çalışmıyor, Cuma günü sabah toplanalım bu işi bitirelim" Tamam hay hay dedik. Cuma günü sabah toplandık, saat 11'de toplandık, Meclis Başkanlığının arka odasında, kulis odası diyelim oraya. Dediler ki, "Biz şimdi bundan vazgeçtik. Niye? E olmadı işte, uzmanlar ayarlayamadı, toparlayamadı. " Ya ayıptır günahtır, biz milleti (vekilleri kastediyor) Ankara dışına göndermedik Cuma günü Meclis toplansın, sağlık çalışanlarına borcumuzu ödeyelim diye. " ifadelerini kullandı. 

SORUYORUZ NE OLDU SAĞLIKÇILAR DİYE: CEVAP GAK, GUK

"12 Aralık'ta da doktorlara ve diş hekimlerine 1 Aralık'ta verilen iyileştirme maddelerini komisyona geri çektiler. ve kanun metninden çıakrdılar." diyen Altay, İktidar kanadına sağlık çalışanlarının maaş iyileştirmesinin akibetini sorduklarında ise "Gak, Guk" cevabını alıyoruz dedi.

ALTAY'IN AÇIKLAMALARI: