Vatandaş arasında büyük infiale neden hastane skandalında yeni bir gelişme yaşandı. Benzer başka olayların da olması durumu karşısında vatandaşın büyük tedirginlik duyduğu olayda, ameliyattan çıkmış narkozlu olduğu için yarı baygın halde olan hasta kadına karşı cinsel istismarda bulunulduğu iddia edilmiş, bununla da kalmayan iddiaların devamında hastane personeli tarafından izlenen cinsel içerikli görüntülerin hastanede çalışan tüm personel tarafından izlendiği iddiaları ortaya atılmıştı. İddiaları TBMM’ye taşıyan Milletvekili Öztunç, konuyla ilgili hazırladığı soruları cevap vermesi istemiyle Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca’ya yöneltti. 

CHP Kahramanmaraş Milletvekili Öztunç tarafından Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca tarafından yazılı cevaplanması istenen soru önergesinde;

Elbistan Devlet Hastanesi Başhekiminin görevinden istifa edip etmediği, şayet istifa etmişse gerekçesinin ne olduğunu? Hastane’de anestezi teknikeri oalrak görevli çalışanın ameliyattan çıkan yarı baygın bir kadın hastaya cinsel tacizde bulunduğu doğru mudur? Şayet bu iddia doğruysa ilgili personele soruşturma açılıp açılmadığı? Yine Elbistan Devlet Hastanesinde Bilgi İşlem Salonunda iki personelin, cinsel içerikli film izledikleri ve izlerken yakalandıkları iddiaları bulunuyor. Bu iddialar doğruysa soruşturma açılıp açılmadığı gibi başlıkta Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya soru önergesi vermiştir.

SORUŞTURMA AÇILMIŞTI

Geçtiğimiz hafta Yönetimden Taciz İddialarına Açıklama! başlıklı haberimizde, yargıya yansımış olmakla beraber ek olarak hastane idaresinin de iddialarla ilgili olarak soruşturma başlattığını ve bahse konu personelin soruşturmanın salahiyeti açısından hastanedeki görevinden uzaklaştırıldığını haberimizde yer vermiştik. Haberimizi okumak için tıklayınız.