Cerrahpaşa Tıp Fakültesinde çalışan ve Türkiye Sağlık İşçileri Sendikası üye olan sağlık işçileri yüzde 7’lik zam dayatması ile ücretlerinin asgari ücret seviyesinde olması nedeniyle eylem yaptı.

Evrensel gazetesinde yer alan habere göre, 24 Aralık 2017’de çıkartılan 696 sayılı KHK ile kadroya geçen taşeron sağlık işçileri yeni TİS sürecinde kendilerine bilgi verilmediğini ve yapılan eylemede sendikanın karşı çıktığını dile getirdi. İki yıl önce gerçekleşen toplu iş sözleşmesinde ise işçileri 4+4’lük zam kararına mahkum edilmişti.

Yeni TİS sürecinde ise Sağlık Bakanlığının da bağlı olduğu Türkiye Ağır Sanayi ve Hizmet Sektörü Kamu İşverenleri Sendikası (TÜHİS) ile Sağlık-İş Genel Merkezi arasında hastaneler bazında sözleşme imzalandığını ifade eden işçiler, Çapa’da yapılan ankette işçilerin yüzde 96’sının sözleşmenin Yüksek Hakem Kuruluna (YHK) kalmaması için TÜHİS’in dayattığı yüzde 7’lik zammı kabul etmek zorunda kaldığını söyledi.

Yapılan kesintilerle birlikte ücretlerinin asgari ücret düzeyinde olduğunu söyleyen işçiler TÜHİS’in yüzde 7’lik zam dayatmasına da tepki gösterdi. Sendika temsilcileri ile yemekhane önünde toplantı yapan işçiler sendikanın harekete geçmesini haklarını savunmasını istedi.

Pandemi koşullarını gerekçe gösterip eylemin uygun olamayacağını savunan sendika temsilcilerine rağmen işçiler hastane içerisinde yürüyüş gerçekleştirdi.

Editör: Haber Merkezi