Mahir Çayan ve arkadaşlarını sosyal medyada andığı için 357 Sayılı KHK’nın geçici 35’inci maddesi işletilerek TRT’deki işinden çıkartılan Deniz Salmanlı’nın ardından, Çankırı Devlet Hastanesi doktorlarından Ankara Tabip Odası Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Benan Koyuncu ve yine aynı hastanede görevli pratisyen hekim Kiraz Hilal Gümüşboğa da aynı madde ile hekimlik mesleğinden ihraç edildiler.

Geçici 35. maddeye göre; terör örgütleri ile irtibatlı veya iltisaklı oldukları değerlendirilen memurlar, çalıştıkları kurumun bağlı bulunduğu bakanın onayı ile kamu görevinden çıkarılıyor.

Dr. Benan Koyuncu’nun daha önce de “güvenlik soruşturmasının olumlu gelmediği ve terör örgütleri ile irtibatlı veya iltisaklı” olduğu gerekçesiyle ataması yapılmamıştı ve açılan dava sonucunda görevine atanmıştı.

Sözcü18 Genel Yayın Yönetmeni Vedat Beki'ye konuşan Koyuncu, 2 ay önce kendisine bir tebligat yapıldığını ve bu tebligatta daha önce beraat ettiği dosyasındaki aynı iddiaların olduğunu aktararak, “Şahsıma; 'Hakkınızda terör örgütleriyle irtibatlı olduğunu ortaya çıkmıştır’ denildi. Ben de daha önce mahkemeyi kazanmıştım. Belgeleri yolladım. 'Daha önce beni bu konuda suçlamıştınız, beraat ettim' dedim. Ama ihraç ettiler” dedi. Koyuncu, ihracına ilişkin şunları söyledi:

“15 Temmuz sonrası bir kez daha işim ile tehdit ediliyorum. Bir kez daha geri döneceğimi biliyorum. Son iki yıldır izinsiz, dinlenmeden çalışırken bir yandan acil servis hastaları ile uğraşıp bir yandan da pandemi hastaları ile ilgilendim. Tabii tüm bunların üstüne bir kağıt parçası ile işine son verilmesi öfkemi artırıyor. Ama asıl öfke nedenim, bu kez bunlar değil. Bugün hastaneden ayrılırken sağlık çalışanı arkadaşlarımın yüzlerindeki üzüntü beni yıktı. Benim üzerimden onlara mesaj verildi: ‘Susun, bak onun gibi sizi de işten atarız 5 dakikada. Muayenenizi yapın, fazla konuşmayın’ denildi. ‘Size ne performans adaletsizliğinden, 3600 ek göstergeden, Sağlıkta Şiddet Yasası’ndan’ denildi. Bugün veda etmek için elini sıktığım arkadaşım, ayrı bir sorununu anlatarak bana veda etti.

“SOYADIMI BİLMEYEN KURUL”

Daha garibi, soyadımı bile bilmeyen, 3 yıl önce ayrıldığım eski eşimin soyadını kullanan, yazıyı bile 2 yıl önceki çalıştığım kurumuma yollayan, ‘Beyaz kod dosyanız var’ diye söylenerek yeni kurumumun adresini öğrenmeye çalışan bir kurul tarafından ihraç edildim.”

"MÜCADELEM SÜRECEK"

Dr. Benan Koyuncu, kendisi hakkında alınan kararın Bölge İdare Mahkemesi'nden döneceğine inandığını da sözlerine ekleyerek; "Tekrar haklarıma kavuşma mücadelem kaldığı yerden başlayacak. İşime dönmem konusunda kişisel haklarımı sonuna kadar kullanacağım" dedi.

Kaynak: Sözcü18