Nisan ayından beri görevde oldukları hastanede haziran-temmuz ek ödemelerini hiç alamayan, ağustos-eylül ayı ek ödemelerini ise eksik alabilen sağlık çalışanları sorunun çözülmesi yönündeki taleplerini hastane yönetimine iletmiş ancak tatmin edici bir cevap alamamıştı.



Geçmiş dönem alınamayan ek ödemeler için bir şey yapılamayacağını belirten hastane yöneticileri gelecek aylar için de bir güvence sunamamıştı. Bunun üzerine 5 Ekim 2020 Pazartesi günü hastane içinde kitlesel ve alkışlı bir protesto yürüyüşü yapılmıştı.



Sağlık çalışanlarının protesto yürüyüşü 6 Ekim 2020, Salı günü de devam etti. Ancak hastane yönetimi çözüm üretmek ve sağlık çalışanlarının sesine kulak vermek yerine yürüyüşü engelleme çabası içine girdi.


Hastane B Blok önünde toplanan 200’ü aşkın sağlık çalışanının hastane içinde yürüyüş yapmasına güvenlik elemanları engel oldu. Bunun üzerine hastanenin 500 metre ilerideki ana giriş kapısına alkışlarla yürüyen sağlık çalışanları burada bekleyen basın mensuplarına kısa bir açıklama yaptılar.

Açıklamada; ek ödeme adaletsizliğine sessiz kalmayacaklarını, gelecek belirsizliğine teslim olmayacaklarını ve haklarını alana kadar eylemlere devam edeceklerini ifade ettiler. Yapılan açıklamanın ardından sağlık çalışanları alkışlı protestoyla dağıldı.