37 yaşındaki Alexander Shulepov çok ciddi durumda yoğun bakımda. 

Bu trajik kaza, 2 Mayıs gecesi Novousmansky merkez bölge hastanesinde meydana geldi. Novousmansky acil servisinin doktoru Alexander Shulepov, ikinci kattaki oda penceresinden düştü. Alexander Shulepov'un bölgesel hastanenin yoğun bakımında, kendisine kafatasının tabanının kırığı teşhisi konuyor ve durumu çok ciddi. Olayın detayları hakkında henüz resmi bilgi yok. Novousmansk Merkez Bölge Hastanesi Başhekimi Igor Potanin durumla ilgili herhangi bir açıklamada bulunmadı.

Rus sitelerde çıkan habere göre; Nisan sonunda Shulepov'un Novousmansky Merkez Bölge Hastanesinde meydana gelen skandalın merkezinde olduğunu hatırlayın. Shulepov ile çalışan Alexander Kosyakin, sosyal ağlarda sayfasında ambulansların çalışma koşulları hakkında bir video yayınladı. Özellikle, onlara koruyucu giysiler verilmediğinden ve koronavirüs için test edilmediğinden şikayet etti. Voronej Bölgesi Sağlık Bakanlığı bu mesajı sahte olarak nitelendirdi, polis Kosyakin'i ifade vermeye çağırdı. 22 Nisan'da Kosyakin işe gitti ve Alexander Shulepov ile bir video kaydetti

Videoda Alexander Shulepov'un coronavirüsü doğruladığını ancak şikâyetten çıkarılmadığını ve çalışmaya zorlandığını şikayet ediyor (ve Shulepov bunu onaylıyor). Ancak, daha sonra Kosyakin'in kendisi ve Sağlık Bakanlığı bu iddiaları reddetti. Resmi bilgilere göre, Shulepov'un olumlu analizi hakkında bilgi sahibi olduğunda, hemen işten uzaklaştırıldı ve akşam hastaneye kaldırıldı.

Ve 25 Nisan'da, bölümün basın servisi Shulepov'un kendisinin görüntülü bir mesajını yayınladı. Kosyakin ile videonun “duygular üzerine” kaydedildiğini söyledi. Doktora göre, hastane yönetimi tanısının farkına vardığında, geçici olarak binada kalması ve beklemesi istendi, aniden sonuç yanlış pozitifti. “Tabii ki, duygulardayım. Durumumdan korktum. Yetkililerin kararı sokakta beklerken, Kosyakin ile bir video yapıldı, burada vardiyadan çıkarılmadığımız hakkında konuştuk. Tabii ki, bizi vardiyadan çıkardılar, ama bir saat sonra bir yerlerde. Hastalar için çağrı yapmadık… ”- videoda Alexander Shulepov dedi.

Alexander Shulepov 14 yıldır ambulansta çalışıyor. 2006 yılında Güney Kazakistan Tıp Devlet Akademisi Genel Tıp bölümünden mezun oldu; 2016 yılında Burdenko'nun acil tıbbi bakım konusunda uzmanlaşmış adlı VSMU'da ileri eğitim kursları aldı. Sadece Novousmanskaya Merkez Bölge Hastanesinde değil, aynı zamanda Voronezh'deki özel ambulans hizmetlerinden birinde de çalışıyor. Voronej'de de yaşıyor. Bilgilerimize göre bir ailesi ve küçük çocukları var.