“Öncelikli Konumuz Sözleşmeli Personel”

Öncelikli konularının sözleşmeli personeller olduğunu belirten Çalışma Bakanı Bilgin, “Bakanlıkta çalışmamızı bitirmek üzereyiz. İlgili çalışma grubunu çağıracağım. Ondan sonra sosyal taraflarla hazırlıklarımızı paylaşacağız” dedi.

“Sosyal tarafların görüşlerini almıştık ama bir de birlikte değerlendirmek istiyoruz” diyen Çalışma Bakanı Bilgin ardından yapılan çalışmayı kamuoyuna açıklayacaklarğını söyledi.

Sözleşmeli personele ilgili yapılan çalışmanın ay sonunda veya eylül’ün ilk haftasında tamamlanmış olacağını belirten Çalışma Bakanı Bilgin “geçici işçiler konusunu hemen çözeceğiz. Taşeron işçiler konusunu ondan sonra ele alacağız” açıklamasında bulundu.

Bilgin: Vergi Dilimleri Maliye’nin Konusu

Türk - İş Başkanı Ergün Atalay’ın geçtiğimiz günlerde gelir vergisi tarifeleri ile ilgili yaptığı açıklama ile ilgili konuşan Bilgin bu konunun gündemlerinde olmadığını ancak çözülmesi gereken bir konu olduğunu belirterek “daha çok Maliye Bakanlığının konusu. Böyle bir talep daha önce de söz konusu olmuştu. Maliye Bakanlığımıza iletmiştik. Bu haklı bir talep tabi, ama doğrudan doğruya Maliye Bakanlığının vergi düzenlemeleri ile ilgili bir konusu” ifadesini kullandı.