TV 24’te canlı yayına katılan Çalışma Bakanı Vedat Bilgin’e geçen hafta yaptığı açıklama hatırlatılarak memurlara ek zam olup olmayacağı soruldu.

Bilindiği üzere Çalışma Bakanı, 24 Haziran tarihinde yaptığı açıklamada Temmuzda yapılacak zamlar sonucunda kamu çalışanlarına nefes aldıracaklarını ifade etmiş, enflasyon diyelim ki %37-40... Ne gerçekleşirse bunun üzerine kamu çalışanlarına zam yapacağız açıklamasında bulunmuştu

TÜİK tarafından açıklanan haziran dönemi enflasyon verileri sonrasında toplu sözleşme zammı olan %7 ile birlikte enflasyon farkının eklenmesiyle 1 Temmuz’dan geçerli olmak üzere maaşlara %41.69 zam yapılması belli olmuştu.

Açıklanan memur zammı sonrasında herkesin aklında olan soru çalışma ve Sosyal güvenlik Bakanı Vedat Bilgin‘e de soruldu.

Çalışma Bakanı Bilgin daha önce yılbaşında %31 zam verdik diyerek %42 üstüne koyarsak ciddi bir zam yapılacağı görülmektedir ifadesini kullandı.

Bakan Bilgin Açıklamasını Şu Şekilde Sürdürdü:

Görünmeyen bir şey var. Geçen hafta asgari ücret artışı yaptık. Asgari ücret artıkça vergi dışında kalan gelir oranı artıyor. 300 ila 500 lira arasında zam anlamına geliyor. Dolaysıyla seyyanen bir zam olacak. Yüzde 42 zam ve bu seyyanen artış çok ciddi bir zamdır. Enflasyonla mücadelede bunlar ciddi araçlar olmuştur. " dedi. 

Bakan Bilgin'in bu açıklamasına göre Temmuz'da yüzde 2,5'luk ek zam şeklinde bir uygulama olmayacaktır