Milyonlarca çalışanın gözü emeklilikte yaşa takılanlar ile ilgili düzenleme ve asgari ücret zammına çevrilmişken Çalışma Bakanı’ndan 3600 ek göstergeyle ilgili önemli açıklama geldi.

Milletvekillerinden gelen talepleri dikkate aldıklarını söyleyen Çalışma Bakanıi b”ir çalışma yaptıklarını ve ek göstergeyle ilgili kapsamının genişleyeceğini” ifade etti.

3600 EK GÖSTERGEDE KAPSAM GENİŞLİYOR

Bakan Bilgin yaptığı açıklamada "Kapsamın daha da genişletilmesi gerektiğine dair bir eleştiri vardı. Bu konuda bizim gündemimizde, bu durumla ilgili bir çalışma yapıyoruz" diye konuştu.

4 YILLIK FAKÜLTE MEZUNU HERKES...

ATV Haber'de yer alan habere göre; söz konusu düzenlemede kapsamın genişlemesi halinde kamuda çalışan şef, planlama uzmanı, araştırma uzmanı ve müdürün üzerinde olan uzman personele de ek gösterge verilebilir. Hatta birinci dereceye düşen 4 yıllık fakülte mezunu herkesin 3600 ek göstergeden yararlanması gündemde.

3600 EK GÖSTERGE MAAŞLARI NASIL ETKİLEYECEK?

Peki, 15 Ocak'ta yürürlüğe girmesi beklenen 3600 ek gösterge maaşları nasıl etkileyecek? Örneğin, kamuda 30 yıl görev yapan bir öğretmenin emekli maaşı 1.728 TL, emekli ikramiyesi ise 62 bin TL artacak.