Mumcu, Trabzon'da Şehir Hastanesine taşınacak muhtemel hastaneleri Numune Eğitim ve Araştırma ile Ahi Evren olarak açıklayan Mumcu, ancak taşınacak hastanelere henüz net karar verilmediğini de sözlerine ekledi.

Mumcu, Şehir Hastanesinin şu an geldiği süreci anlatarak, “Şehir hastaneleri ilk yapılmaya başlandığında ne gerek var, bu kadar büyük hastaneler olur mu olmaz mı diye tartışmalar yapılıyordu. Ancak pandemi olayı gündeme gelince bu hastanelerin faydasını açıkça gördük. Artık o eleştiriler de yok. İyi ki yapılmış bu şehir hastaneleri diyorlar. Çünkü bu hastaneler gerçekten hem makine, hem tıbbi cihaz anlamında son derece donanımlı halde. Hem de depreme dayanıklı şekilde yapılan ve son derece kaliteli hastaneler. Trabzon yereline baktığımız zaman böyle bir hastaneye ihtiyaç var. Çünkü Numune Hastanemiz çok eski bir binada hizmet veriyor. Hastalar orada yattığı zaman sorunlar yaşanıyor” dedi. 

2 YILDAN FAZLA BİR SÜRE VAR

Şehir Hastanesinin bitimine 2 yıldan fazla bir süre olduğuna dikkat çeken Mumcu, “Trabzon’da şehir hastanesinin bitiminin iki yıldan fazla bir süreci var. Şuanda da zemin ve fore kazık çalışmaları devam ediyor. Şehir hastanesi bitince bazı hastaneler buraya taşınacak. Şehir merkezinde Fatih Hastanesi’nin kalması söz konusu. Hangi hastanelerin taşınacağı tam net değil ama muhtemelen Numune Hastanesi taşınacak. Kaşüstü Hastanesi şehrin doğu bölgesine hitap ettiği için hizmetine devam edecek. Ahi Evren Hastanesi de şehir hastanesine taşınacak. Taşınacak hastanelerin mevcut yerlerinin ne olacağına sonra karar verilecek. Buralarda Sağlıklı Hayat Merkezleri oluşturulabilir. Dünyada ki küresel oluşumların dünyanın başına ne çorap öreceğini şuan tahmin edemiyoruz ve bilemiyoruz ki bu gün kovid-19 virüsü ile uğraşırken yarın başka hastalıklar karşımıza çıkabilir. Dolayısıyla hem salgınlarla mücadele etme noktasında, hem de vatandaşımızın daha iyi hizmet alması noktasında böyle hastanelere gerçekten ihtiyaç var.” ifadelerini kullandı.