BÜYÜKAKIN SÖZ VERMİŞTİ

Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın’ın 14 Mart Tıp Bayramında pandemi nedeniyle büyük özveride bulunan sağlık çalışanlarına 500 konut yapacağı müjdesini verdi. Büyükakın’ın müjdesinin ardından Kartepe Kent Meydanının yanında bulunan 36 dönüm arazi Kent Konut’a nisan ayında devredildi ve çalışmalar başladı. Kent Konut, sağlık çalışanları için yapılacak konutların tiplerini ve başvuru şartlarını belirledi. Konutların ihalesinin yaz aylarında yapılması planlanıyor.

ÜÇ FARKLI TİPTE DAİRE

Arsanın devredilmesinin ardından Kent Konut proje çalışmalarını başlattı. Yapılacak binalar zemin artı 4 katlı olacak. 13 bloktan oluşacak konutlarda 52 adet 1+1 daire, 3 farklı tipte ve metrekare de toplam 350 2+1 daire, 2 ayrı tip ve metrekarede 100 3+1 daire olmak üzere toplam 502 daire inşa edilecek. Ayrıca alan içinde 2 bin metre büyüklüğünde ticaret bloğu da yer alacak.  

ONLİNE BAŞVURU

Sağlık çalışanlarına yapılacak konutlarla ilgili Kent Konut ve İl Sağlık Müdürlüğü tarafından başvuru şartları belirlendi. Belirlenen şartlara uygun kişilerin Kent Konut’a gelmeden online başvuru yapmaları için sistem kurulmaya başlandı. Sistem kurulduktan sonra başvurular alınmaya başlanacak.

ŞARTLAR BELİRLENDİ

Başvuru şartlarında başvuru yapacak kişinin TC vatandaşı olması, kendisinin ya da eşinin üzerine tapulu bir evin bulunmaması, sağlık kuruluşlarında çalıştığına dair sigorta kaydı olması, sağlık çalışanının en az 6 aydır Kocaeli’de ikamet etmesi gerekiyor. Başvuru yapacak kişiler 1000 lira başvuru bedeli yatıracak.

HAYATINI KAYBEDENLERİN YAKINLARINA ÖNCELİK

Pandemide en ön safta mücadele eden sağlık çalışanları için yapılan konutlarda pandemi nedeniyle haşatını kaybeden sağlık çalışanlarının yakınlarına öncelik verilecek. Pandemide koronavirüs ile mücadele ederken hastalanan ve hayatını kaybeden sağlık çalışanlarının yakınları kuraya girmeden direk projeden ev alabilecek.

Editör: Haber Merkezi