Aşılanan toplumun güvende olduğunu artık hepimiz biliyoruz.

Bu nedenle, Türkiye vatandaşını koruma adına sağlık tesislerine ve aşıya büyük yatırım yaptı. Fakat, bunu vatandaşa uygulamada sorun yaşanıyor. Zira, donanımlı sağlık altyapımıza rağmen istenilen hız bir türlü yakalanamıyor.

O hızı yakalayabilmiş olsak, bugün kendimizi daha bir güvende hissedeceğiz.

Dün gazetelere göz atarken bir profesörümüzün Biontech aşısının ilk dozunun bile toplumda en az yüzde 80 oranında koruma sağlandığını anlatmış.

Demek ki, salgında ilk doz aşıyla dahi büyük bir başarı yakalamak mümkün.

O halde, aşıya daha bir önem vermemiz gerekiyor.

Bu minvalde dün İnegöl’den yurttaşa çarpıcı bir çağrı geldi.

İnegöl Devlet Hastanesi Başhekimi Hayrettin Göçmen, Covid-19 pandemisinden tek kurtuluş yolunun aşı olduğuna vurgu yapmış ve şunları hatırlatmış;

Aşı savaşlarında ülkelerin birbirini kırdığı, büyük bir çoğunluğun aşıya ulaşamadığı dünyada hamdolsun büyük devletimiz, toplumumuzun tümünü aşılamaya yetecek tedariki sağladı. Biz de İnegöl Devlet Hastanesi olarak aşı alanımızın kapasitesini yüzde 65 oranda arttırdık ve günde bin 700 vatandaşımızı aşılayabilecek kapasiteye ulaştık. Gerekirse 24 saat aşılama ile İnegöl halkımızın aşı koruma kalkanına en kısa sürede ulaşmasını sağlamaya yönelik her türlü alternatif planlarımız mevcut.

Başhekim Göçmen ardından da sitemini şu sözlerle belirtmiş;

“Ancak, aşı için alınan randevular maalesef beklentileri karşılamaktan ve süreci en kısa sürede sonuçlandırmaktan uzakta. Hastanemiz ve aşı birimi çalışma arkadaşlarımız ile sizler için hazırız. İster Sinovac ister Biontech ya da ister Sputnik V fark etmez. Siz yeter ki, randevunuzu alın. Bekliyoruz. Haydi büyükler aşıya.

Bir kamu hastanesi başhekiminin aşılama sayısını artırmak için gösterdiği çabayı takdir etmemek mümkün değil. Kendisini kutluyoruz.

Aynı çabayı tüm sağlık ve hastane yöneticilerimizin de göstermesi gerekir.

İhsan Aydın